3327 Рецепт Пряний кекс "Зимовий"

Рецепт Пряний кекс «Зимовий»


Рецепт Пряний кекс «Зимовий»

Інгредієнти для «Пряний кекс» Зимовий «»:

Для тіста

Масло вершкове (+ шматочок обмазати форму) — 100 г
Цукор — 100 г
Яйце куряче — 2 шт
Сухофрукти (курага, родзинки, чорнослив) — 3 ст. л.
Стружка шоколадна (шоколадна посипка) — 1 пакет.
Борошно пшеничне / Борошно — 100 г
Розпушувач тіста (з шафраном) — 1 ч. Л.
Прянощі (по 1 ч л кожної: імбир, кардамон, кориця або за смаком) — 3 ч. Л.

Для прикраси

Глазур ( шоколадна, скільки піде) — 1 пакет.
Посипання кондитерська  — 1 пакет.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Рецепт «Пряний кекс» Зимовий «»:

  1. Форма у мене прямокутна для кексів зі сторонами 10х25 см. Я даю кількість інгредієнтів для цієї форми. Готуємо всі продукти, які нам знадобляться. Масло вершкове потрібно взяти якісне і воно швидко стає м’яким, коли ви його виймете з холодильника. Сухофрукти потрібно залити окропом, потім окріп злити через друшляк і їх обсушити паперовим рушником. Імбир і кориця у мене мелені. Кардамон в зернах розтерла товкачем в ступці. Для кексу я використовую розпушувач з шафраном.
  2. Прянощі поєднала в блюдечку.
  3. Робимо тісто. М’яке вершкове масло ретельно розтираємо з цукром і розбиваємо туди 2 яйця. Знову все з’єднуємо.
  4. Викладаємо прянощі і знову перемішуємо. Я використовувала вилку звичайну.
  5. Борошно з’єднуємо з розпушувачем і потроху просіюємо в суміш.
  6. Замішуємо тісто. Тісто не рідке, але добре вимішуємо ложкою. Сухофрукти дрібно ріжемо, крім родзинок, відправляємо в тісто. Я додам ще шоколаду.
  7. Тісто для кексу готове. Форму обмазуємо шматочком вершкового масла. Я це робила прямо пальцями.
  8. Силіконовою лопаткою виклала тісто в форму і рівномірно його розподілила по ній. Духовку гріємо до т-180 С. Ставимо форму хвилин на 30. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
  9. Хвилин через 20-25 відкрийте духовку і перевірте кекс. Перевіряємо лучиною. Тісто до неї не повинно приставати. Але не пересушити кекс.
  10. Даємо кексу охолонути в формі. Він відмінно виймається з неї. Розміщуємо його на блюдо для подачі. Нехай остигає до кінця, а я буду готувати шоколадну глазур. Слідуючи вказівкам на упаковці, готуємо глазур. Це дуже швидко.
  11. Кекс охолов, глазур застигла. Подаємо. Ріжемо на шматочки.
Читайте ще:  Шоколадний кекс з апельсинової глазур'ю
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top