3325 Рецепт Німецький святковий кекс "Штоллен"

Рецепт Німецький святковий кекс «Штоллен»


Рецепт Німецький святковий кекс «Штоллен»

Інгредієнти для «Німецький святковий кекс» Штоллен «»:

для кексу

Яйце куряче — 2 шт
Молоко — 200 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 500 г
Масло вершкове — 150 г
Цукор — 150 г
Дріжджі (Сухі) — 1 ч. Л.
Ванільний цукор — 1 ст. л.
Імбир (Мелений) — 1.5 ч. Л.
Кориця (Мелена) — 1.5 ч. Л.
Горіх мускатний — 0.5 ч. Л.
Сухофрукти — 250 г
Горіхи — 100 г
Ром — 50 г
Цедра мандарина — 1 ч. Л.
Сіль — 0.5 ч. Л.

Для прикраси

Масло вершкове — 50 г
Цукрова пудра — 100 г

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 4

Рецепт «Німецький святковий кекс» Штоллен «»:

  1. Для початку сухофрукти, замочимо в алкоголі, додамо цедру мандарина (можна лимона, апельсина). Залишимо на 2 години, періодично помішувати
  2. У миску всипаємо просіяне борошно, додаємо цукор, дріжджі, сіль і спеції, перемішуємо
  3. В окремій мисці змішуємо 2 яйця, тепле молоко і вершкове масло кімнатної температури
  4. Частинами вмішуємо борошно. І залишаємо тісто на 2 години в теплому місці
  5. Подрібнимо горіхи. У мене волоські (в класичному штоллене використовують мигдаль)
  6. Додаємо в тісто, туди ж додаємо ізюм, сливши перед цим рідину, вимішуємо
  7. Підсипає борошном, ділимо штоллен на частини. Качалкою формуємо овал товщиною 1 см. Складаємо навпіл, як чебурек. А потім край верхньої частини ще навпіл
  8. Укладаємо на деко, вистелений пергаментним папером. Ми залишаємо на расстойку на 40 хвилин
  9. Випікаємо при 160 градусах, 40-50 хвилин. Дістаємо штоллен з духовки. Рясно змащуємо вершковим маслом, обсипаємо цукровою пудрою. Остиглий штоллен загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник
Читайте ще:  Апельсиновий кекс з шоколадом

По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top