Рецепт Німецький святковий кекс «Штоллен»
Содержание
Рецепт Німецький святковий кекс «Штоллен»
Інгредієнти для «Німецький святковий кекс» Штоллен «»:
для кексу
Яйце куряче — 2 шт
Молоко — 200 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 500 г
Масло вершкове — 150 г
Цукор — 150 г
Дріжджі (Сухі) — 1 ч. Л.
Ванільний цукор — 1 ст. л.
Імбир (Мелений) — 1.5 ч. Л.
Кориця (Мелена) — 1.5 ч. Л.
Горіх мускатний — 0.5 ч. Л.
Сухофрукти — 250 г
Горіхи — 100 г
Ром — 50 г
Цедра мандарина — 1 ч. Л.
Сіль — 0.5 ч. Л.
Для прикраси
Масло вершкове — 50 г
Цукрова пудра — 100 г
Час приготування: 150 хвилин
Кількість порцій: 4
Рецепт «Німецький святковий кекс» Штоллен «»:
- Для початку сухофрукти, замочимо в алкоголі, додамо цедру мандарина (можна лимона, апельсина). Залишимо на 2 години, періодично помішувати
- У миску всипаємо просіяне борошно, додаємо цукор, дріжджі, сіль і спеції, перемішуємо
- В окремій мисці змішуємо 2 яйця, тепле молоко і вершкове масло кімнатної температури
- Частинами вмішуємо борошно. І залишаємо тісто на 2 години в теплому місці
- Подрібнимо горіхи. У мене волоські (в класичному штоллене використовують мигдаль)
- Додаємо в тісто, туди ж додаємо ізюм, сливши перед цим рідину, вимішуємо
- Підсипає борошном, ділимо штоллен на частини. Качалкою формуємо овал товщиною 1 см. Складаємо навпіл, як чебурек. А потім край верхньої частини ще навпіл
- Укладаємо на деко, вистелений пергаментним папером. Ми залишаємо на расстойку на 40 хвилин
- Випікаємо при 160 градусах, 40-50 хвилин. Дістаємо штоллен з духовки. Рясно змащуємо вершковим маслом, обсипаємо цукровою пудрою. Остиглий штоллен загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )