Рецепт Соковитий шоколадний кекс на йогурті
Содержание
Рецепт Соковитий шоколадний кекс на йогурті
Інгредієнти для «Соковитий шоколадний кекс на йогурті»:
тісто
Яйце куряче — 3 шт
Йогурт (натуральний, у мене 3,5%) — 110 г
Цукор — 75 г
Масло рослинне (без запаху) — 50 г
Розпушувач тіста — 10 г
Какао-порошок — 15 г
Пластівці шоколадні — 40 г
Мус яблучний (у мене солодкий) — 45 г
Борошно пшеничне / Борошно — 180 г
глазур
Шоколад білий — 75 г
Шоколад темний — 75 г
Масло рослинне (без запаху) — 2 ч. Л.
Рецепт «Соковитий шоколадний кекс на йогурті»:
- У чаші міксера збити яйця з цукром на високій швидкості 2-3хв. до пишного стану.
- Додати йогурт, яблучний мус і рослинне масло, збити.
Якщо у вас яблучний мус не солодкий, потрібно збільшити кількість цукру. Додати шоколад. Додати какао-порошок. - Борошно змішати з розпушувачем тіста, просіяти 2 рази. Додати в чашу. Збити. Тісто спадає з лопатки.
Лопаткою перемішати тісто, так я шоколадні пластівці прилипають до дна чаші. - Форму змастити маслом. Можна присипати борошном або манною крупою.
Форму заповнити тістом, розрівняти. - Випікати в розігрітій духовці до 180С 45-50 мін. до сухої скіпки (стежте за своєю духовкою).
- Кекс гарячим звільнити з форми. Остуджувати на решітці.
- Приготуємо глазур. Кожен вид шоколаду розтопити окремо і додати по чайній ложці рослинного масла.
Ретельно перемішати. - У кексу зрізати верх, щоб не ковзав по тарілці.
- Силіконовий килимок злегка змочити водою, застелити харчовою плівкою.
Викласти кекс зрізом вниз. З харчової плівки зробити стрічку і вистелити її на поверхню кексу по діагоналлі, закріпивши зубочистками на бічних сторонах. - З рушника скрутити валик і підкласти під форму, кекс стоїть з нахилом.
По краю харчової плівки залити кекс чорним шоколадом. З боків розподілити шоколад за допомогою пензлика. - Акуратно зняти плівку, прибрати валик. Кекс стоїть рівно.
- Другу частину кексу залити по діагоналлі білим шоколадом. Розрівняти пензликом.
Дерев’яної шпажкою нанести хвилі від чорного шоколаду в напрямку білого. - Шпажку протерти від чорного шоколаду і повторити те ж саме на білому шоколаді (хвилі від білого в напрямку чорного).
- Дочекатися охолодження шоколаду і перекласти кекс на блюдо за допомогою двох лопаток для торта.
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )