Рецепт Соковитий шоколадний кекс на йогурті
3174 Рецепт Соковитий шоколадний кекс на йогурті

Рецепт Соковитий шоколадний кекс на йогурті


Рецепт Соковитий шоколадний кекс на йогурті

Інгредієнти для «Соковитий шоколадний кекс на йогурті»:

тісто

Яйце куряче — 3 шт
Йогурт (натуральний, у мене 3,5%) — 110 г
Цукор — 75 г
Масло рослинне (без запаху) — 50 г
Розпушувач тіста — 10 г
Какао-порошок — 15 г
Пластівці шоколадні — 40 г
Мус яблучний (у мене солодкий) — 45 г
Борошно пшеничне / Борошно — 180 г

глазур

Шоколад білий — 75 г
Шоколад темний — 75 г
Масло рослинне (без запаху) — 2 ч. Л.

Рецепт «Соковитий шоколадний кекс на йогурті»:

  1. У чаші міксера збити яйця з цукром на високій швидкості 2-3хв. до пишного стану.
  2. Додати йогурт, яблучний мус і рослинне масло, збити.
    Якщо у вас яблучний мус не солодкий, потрібно збільшити кількість цукру. Додати шоколад. Додати какао-порошок.
  3. Борошно змішати з розпушувачем тіста, просіяти 2 рази. Додати в чашу. Збити. Тісто спадає з лопатки.
    Лопаткою перемішати тісто, так я шоколадні пластівці прилипають до дна чаші.
  4. Форму змастити маслом. Можна присипати борошном або манною крупою.
    Форму заповнити тістом, розрівняти.
  5. Випікати в розігрітій духовці до 180С 45-50 мін. до сухої скіпки (стежте за своєю духовкою).
  6. Кекс гарячим звільнити з форми. Остуджувати на решітці.
  7. Приготуємо глазур. Кожен вид шоколаду розтопити окремо і додати по чайній ложці рослинного масла.
    Ретельно перемішати.
  8. У кексу зрізати верх, щоб не ковзав по тарілці.
  9. Силіконовий килимок злегка змочити водою, застелити харчовою плівкою.
    Викласти кекс зрізом вниз. З харчової плівки зробити стрічку і вистелити її на поверхню кексу по діагоналлі, закріпивши зубочистками на бічних сторонах.
  10. З рушника скрутити валик і підкласти під форму, кекс стоїть з нахилом.
    По краю харчової плівки залити кекс чорним шоколадом. З боків розподілити шоколад за допомогою пензлика.
  11. Акуратно зняти плівку, прибрати валик. Кекс стоїть рівно.
  12. Другу частину кексу залити по діагоналлі білим шоколадом. Розрівняти пензликом.
    Дерев’яної шпажкою нанести хвилі від чорного шоколаду в напрямку білого.
  13. Шпажку протерти від чорного шоколаду і повторити те ж саме на білому шоколаді (хвилі від білого в напрямку чорного).
  14. Дочекатися охолодження шоколаду і перекласти кекс на блюдо за допомогою двох лопаток для торта.
Читайте ще:  Рецепт Кекс з шампанським і виноградом
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Кексів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

одиннадцать − шесть =

Сейчас читают:
Top