Рецепт Мурашиний кекс
Рецепт Мурашиний кекс
Інгредієнти для «Мурашиний кекс»:
Борошно пшеничне / Борошно — 120 г
Масло вершкове — 125 г
Яйце куряче — 4 шт
Цукор — 140 г
Крохмаль — 20 г
Розпушувач тіста
Шоколад темний — 90 г
Молоко — 4 ст. л.
Олія — 1 ст. л.
Ванільний цукор — 1 пакет.
Сіль — 1 пучку.
Рецепт «Мурашиний кекс»:
- Борошно просіяти разом з крохмалем і розпушувачем.
Додати ванільний цукор і перемішати. - Шоколадку розділити на дві частини. Одну частину натерти на дрібній тертці. Додати до сухих інгредієнтів.
- Яйця розділити на жовтки і білки. У білки додати дрібку солі і збивати до легких піків.
Потім додати 1 \ 4 частину цукру і продовжувати збивати до міцних піків. - В окремій мисці збити жовтки з цукром і розтопленим вершковим маслом. Потім додати збиті білки. Акуратно перемішати лопаткою.
- Далі акуратно ввести суху суміш і перемішати до однорідної маси.
- Форму змастити олією і викласти тісто.
Надіслати мурашиний кекс в розігріту духовку на 35 хвилин при температурі 180 градусів.
Приготований і остиглий кекс дістати з форми. - Приготувати глазур. Розтопити другу частину шоколаду, змішавши його з молоком і олією.
- Прикрасьте кекс шоколадною глазур’ю і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Мурашиний кекс готовий! Приємного чаювання!
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )