Рецепт Дріжджові булочки
Содержание
Рецепт Дріжджові булочки
Інгредієнти для «Дріжджові булочки»:
Для тіста
Яйце куряче (Попередньо вимити з милом і осушити) — 2 шт
Цукор (близько 180 г) — 1 скл.
Молоко — 250 мл
Вода — 50 мл
Ванілін — 1 пакет.
Сіль — 1 пучку.
Дріжджі (Приблизно 10 г) — 1 пакет.
Масло вершкове — 70 г
Борошно пшеничне / Борошно (Борошно добре просіяти. Може знадобитися більше або менше — залежно від інших інгредієнтів.) — 6 скл.
Начинка
Ізюм (Начинку можна вибрати іншу) — 2 горст.
Для змазування форми
Олія — 1 ст. л.
Для змазування булочок
Молоко — 2 ст. л.
Цукрова пудра — 1 ч. Л.
Рецепт «Дріжджові булочки»:
- Підготуйте інгредієнти і 2 ємності. Яйця вбийте в більшу миску, додайте сіль і розбийте віночком.
- У яєчну суміш додайте весь цукор і збийте до збільшення в 2-3 рази і появи пишної піни.
- Вершкове масло розтопити на маленькому вогні і теплим ввести в яєчну суміш, постійно помішуючи. Додати пакетик дріжджів і добре перемішати.
- В молоко додати воду, ванілін і підігріти (трохи вище кімнатної температури.). Ввести тонкою цівкою в яєчну суміш. Потроху вводити просіяне борошно до консистенції густого згущеного молока (я збиваю віночком, додаю по 1/2 ст.). Миску з тістом накрити плівкою, поставити в миску більшого діаметра з дуже теплою водою і разом з «піддоном» накрити теплим рушником. Залишити на 40 хв. Приготувати начинку.
- Для начинки я залила родзинки на 20 хв окропом, добре промила і осушила серветками.
- Форму змастити олією. До опари додати борошно і вимісити м’яке еластичне тісто. Розділити його на 12 кульок і сформувати булочки. Викласти булочки в форму залишаючи між ними відстань, змастити сумішшю молока і цукрової пудри. Випікати при 180 градусах близько 40 хв.
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )