2951 Рецепт Плетінка зі згущеним молоком

Рецепт Плетінка зі згущеним молоком


Рецепт Плетінка зі згущеним молоком

Інгредієнти для «Плетінка зі згущеним молоком»:

Творог — 100 г
Молоко — 100 мл
Вода — 100 мл
Борошно пшеничне / Борошно (+ — 20 г) — 400 г
Олія кукурудзяна (соняшникова рафінована) — 2 ст. л.
Цукор — 50 г
Сіль — 1 пучку.
Дріжджі (сухі швидкорозчинні) — 1 ч. Л.
Молоко згущене (варене) — 3 ст. л.
Мак — 1 ст. л.
Ванілін — 1,5 г

Рецепт «Плетінка зі згущеним молоком»:

  1. Змішати молоко, теплу воду, кукурудзяна (соняшникова) масло, цукор, сіль, ванілін і творог. Творог попередньо краще протерти через сито.
  2. Борошно просіяти, змішати з дріжджами. Замісити тісто. Борошно буває різне, тому не варто всипати відразу все. Можливо, знадобиться трохи менше або більше борошна.
  3. Тісто виходить досить щільне, але м’яке і не забите борошном.
    Покласти тісто в чашу, змащену олією, затягнути харчовою плівкою і поставити в тепло на 40-45 хвилин.
    Тісто має збільшитися як мінімум удвічі.
  4. Тісто, що підійшло викласти на робочу поверхню, присипану борошном, обмять, розділити на дві рівні частини. Кожну розкачати в прямокутник товщиною 0,5-0,7 см.
  5. Поверхню тіста рівномірно змастити тонким шаром згущеного молока. (По 1,5 ст. Л на кожен пласт буде достатньо)
  6. Кожен пласт згорнути нещільним рулетом, ретельно защипнути шов. Трохи відступивши від краю, розрізати уздовж гострим ножем.
  7. І переплести розрізані частини між собою. Скріпити краї.
  8. Перенести заготовки на деко, простелений силіконовим килимком або пергаментом, щедро змазаним раст. маслом. Все-такі краще використовувати силіконовий килимок або антипригарний лист, так як під час випічки частина згущеного молока все одно витече і готову плетінку буде легше зняти з силікону. Повторюся, якщо використовувати пергамент, то його потрібно рясно змастити олією.
  9. Посипати плетінки маком. Залишити на 5-10 хвилин, нехай «відпочинуть».
  10. Випікати плетінки в заздалегідь розігрітій до 180 ° духовці 30-35 хвилин до рум’яності. Завжди враховуйте особливості своєї техніки.
  11. Акуратно перенести готову випічку на решітку і остудити. Все готово.
Читайте ще:  Булочки "Красуні"

 

По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top