2217 Булочки на картопляному пюре

Булочки на картопляному пюре


Булочки на картопляному пюре

Інгредієнти для «Булочки на картопляному пюре»:

тісто

Пюре картопляне — 180 г
Борошно пшеничне — 500 г
Вода — 200 мл
Дріжджі (сухі) — 1,5 ч. Л.
Сіль — 1 ч. Л.
Цукор — 1 ст. л.
Олія — ​​2 ст. л.
Яйце куряче — 2 шт

додатково

Яйце куряче — 1 шт
Кунжут — 1 ст. л.

Рецепт «Булочки на картопляному пюре»:

  1. Просіяти в миску борошно, додати сухі дріжджі, цукор, сіль, картопляне пюре, воду, яйця і рослинна олія. Вимісити як слід тісто. Це можна зробити вручну, або в тістомішалки, або навіть в хлібопічці.
  2. Зібрати тісто в кулю. Викласти в миску і накрити її плівкою. Прибрати в тепле місце (найкраще в духовку, включену в режимі «Світло») на підйом.
  3. Як тільки тісто збільшиться вдвічі … Викласти його на робочу поверхню, пріпиленний борошном, злегка обмять і відокремлюючи від тесту шматочки тіста, сформувати булочки.
  4. Кожна булочка виходить вагою приблизно 70 грам. Викласти булочки на деко, застеленим пекарської папером, на невеликій відстані один від одного. Булочки накрити рушником і залишити для підйому, хвилин на 20. Духовку тим часом включити розігріватися на 180 градусів. Перед випічкою змастити булочки злегка збитим яйцем і присипати кунжутом (за бажанням).
  5. Випікати булочки до золотистого кольору. Готові булочки охолодити на решітці і подавати.
Читайте ще:  Рецепт Дріжджові булочки
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )
Роздiли
Top