Булочки на картопляному пюре
Содержание
Булочки на картопляному пюре
Інгредієнти для «Булочки на картопляному пюре»:
тісто
Пюре картопляне — 180 г
Борошно пшеничне — 500 г
Вода — 200 мл
Дріжджі (сухі) — 1,5 ч. Л.
Сіль — 1 ч. Л.
Цукор — 1 ст. л.
Олія — 2 ст. л.
Яйце куряче — 2 шт
додатково
Яйце куряче — 1 шт
Кунжут — 1 ст. л.
Рецепт «Булочки на картопляному пюре»:
- Просіяти в миску борошно, додати сухі дріжджі, цукор, сіль, картопляне пюре, воду, яйця і рослинна олія. Вимісити як слід тісто. Це можна зробити вручну, або в тістомішалки, або навіть в хлібопічці.
- Зібрати тісто в кулю. Викласти в миску і накрити її плівкою. Прибрати в тепле місце (найкраще в духовку, включену в режимі «Світло») на підйом.
- Як тільки тісто збільшиться вдвічі … Викласти його на робочу поверхню, пріпиленний борошном, злегка обмять і відокремлюючи від тесту шматочки тіста, сформувати булочки.
- Кожна булочка виходить вагою приблизно 70 грам. Викласти булочки на деко, застеленим пекарської папером, на невеликій відстані один від одного. Булочки накрити рушником і залишити для підйому, хвилин на 20. Духовку тим часом включити розігріватися на 180 градусів. Перед випічкою змастити булочки злегка збитим яйцем і присипати кунжутом (за бажанням).
- Випікати булочки до золотистого кольору. Готові булочки охолодити на решітці і подавати.
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )