Шпинатові галушки з копченим м’ясом і бринзою
Содержание
Шпинатові галушки з копченим м’ясом і бринзою
Інгредієнти для «Шпинатові галушки з копченим м’ясом і бринзою»:
Шинка (копчена) — 600 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Бринза — 150 г
Шпинат (заморожений) — 250 г
Картопля — 500 шт
Борошно пшеничне — 300 г
Перець духмяний — 3 шт
Кмин — 1 ч. Л.
Оливкова олія (або соняшникова) — 2 ст. л.
Рецепт «Шпинатові галушки з копченим м’ясом і бринзою»:
- Підготувати м’ясо, звільнити від сітки, якщо вона є, помити і вкласти в каструлю з киплячою водою.
- Кинути в каструлю 3 горошини запашного перцю і кмин. Варити 60 хвилин.
- Готове м’ясо дістати з каструлі і остудити.
- Шпинат розморозити, злегка віджати зайву вологу. Можна на ніч покласти його сито, вода стече. Шпинат краще брати не у вигляді пюре, а в вигляді порізаного листя. Почистити картоплю і цибулю. Картофль натерти на дрібній тертці. Якщо картопля дає дуже багато соку, то потрібно злегка віджати зайву вологу, але не насухо. Додати сіль, яйце, шпинат і борошно.
- Все добре розмішати ложкою. Вийде тісто по консистенції трохи густіше, ніж на оладки. Залежно від сорту, борошна може знадобитися трохи більше.
- На вогонь поставити широку каструлю і закип’ятити в ній воду. Через спеціальну галушечніцу ложкою протерти тісто в кіпяшій воду. Якщо у вас немає такого пристосування, то можна скористатися теркою з великими вічками. Якщо не захочете мучитися з теркою, можна зробити галушечки за допомогою двох чайних ложок, які потрібно періодично змочувати у воді. В одну ложку набрати тісто, а другий скинути його в воду. Вийдуть прекрасні ньокі. Працювати потрібно швидко.
- Як тільки галушки спливуть, дістати їх шумівкою і скласти в друшляк, щоб стекла зайва рідина. Час від часу струшувати друшляк, щоб галушки НЕ злиплися. Галушки дуже ніжні через шпинату, тому промивати їх у воді не потрібно.
- М’ясо нарізати на невеликі шматочки.
- У великій сковороді на гарячому маслі підсмажити цибулю. Потім до нього додати м’ясо і трохи обсмажити.
- Додати в сковороду галушки, перемішати, прогріти, можливо, посолити. Сіль в рецепті не вказую, так як і м’ясо все-одно залишається солонувате і сир теж солоний, але ви орієнтуйтеся на свій смак.
- Можна подавати галушки, посипавши їх бринзою.
Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Салатів )