Рецепт Салат з пекінської капусти та олії
Рецепт Салат з пекінської капусти та олії
ПРИГОТУВАННЯ
10 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
400 г пекінської капусти (приблизно половина качана)
5 гілочок зеленої цибулі
5 гілочок кропу
3 ст.л. олії
1 ст.л. оцту
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Розріжте капустину навпіл вздовж, нашаткуйте одну частину бажаним для салату розміром. Дрібно наріжте 5 гілочок зеленої цибулі та 5 гілочок кропу.
- Змішайте 1 ст.л. оцту та 3 ст.л. олії.
- Перекладіть капусту та зелень у салатник, заправте їх олією та посоліть 1/2 ч.л. Гарно перемішайте та подавайте.
ЩО ДОДАТИ ДО САЛАТУ
Цей салат – база, котру можна доповнювати та інтерпретувати. Ви можете додавати до капусти буквально будь-які овочі, що знайдуться в холодильнику: це може бути салат з пекінської капусти та кукурудзи або ж ви можете нарізати до неї томат, огірок, авокадо тощо. Так само і зі спеціями – експериментуйте за власним бажанням або ж лишіть салат отаким от простим і легким.
ЯКУ ОЛІЮ ВИКОРИСТАТИ
Ви можете додати класичну оливкову олію: вона є майже у всіх і гарно доповнює смаки салатів. Якщо хочеться чогось цікавішого, приготуйте чи купіть ароматну олію з улюбленими спеціями: наприклад, часником чи розмарином. Також ви можете змішати оливкову олію з кунжутною, використовувати лляну чи конопляну.