Рецепт Котлети з лимонним соусом-підливою
Рецепт Котлети з лимонним соусом-підливою
Інгредієнти для рецепта Котлети з лимонним соусом-підливою
Фарш м’ясний — 500 г
Цукіні (середні) — 2 шт
Яйце куряче — 1 шт
Пармезан (або Грана Падана, тертий на дрібній тертці) — 2 ст. л.
Сухарі панірувальні — 2 ст. л.
Лимон — 1 шт
Шафран (в моєму пакетику близько 1/5 невеликої ч.л.) — 1 пакет.
Зіра (кумін, мелений) — 1 ч. Л.
Бульйон (можна з кубиків) — 300 мл
Масло рослинне (для смаження) — 2 ст. л.
Сіль за смаком)
Перець чорний (за смаком)
- Цукіні розрізати навпіл (поперек), вийняти м’якоть. М’якоть подрібнити ножем і дати стекти рідини (залишити хвилин на 15-20 в ситечку).
- У фарш додаємо пармезан, мелені сухарі, яйце, м’якоть цукіні і кумін (зиру). Солимо, перчимо.
- Формуючи невеликі (трохи більше волоського горіха) м’ясні кульки, обсмажити на олії. Якщо чесно, крок «обсмажування» я, звичайно, пропускаю.
- Для підливи-соусу: сік 1 невеликого лимона влити в бульйон і довести до кипіння (взагалі, орієнтуйтеся на свій смак, можливо, соку половини лимона вам буде досить). За необхідності посолити, додати шафран. Для любителів густого соусу, додати в 1-2 ст. л. крохмалю в підливу, варити до загустіння.
- Обсмажені котлетки викласти в каструлю з підливою, готувати на невеликому вогні 20-30 хвилин.
- Можна подавати відразу, а можна дати м’ясним кулькам «просочитися» нашої підливою. Гарнір — на ваш смак.
- Кабачкові «заготовки» (зберігаються в холодильнику 2-3 дні, довше не пробувала) можна фарширувати м’ясом або овочами, запекти в духовці або приготувати іншим, зручним / улюбленим способом.
По теме: ( из рубрики Рецепти Котлет )