Рецепт Макрурус в клярі
Содержание
Рецепт Макрурус в клярі
Інгредієнти для «Макрурус в клярі»:
Основні
Риба (філе малоглазого макруруса після розморожування потримайте 1 годину в друшляку, щоб зайва рідина зійшла) — 100 г
Лимон (знадобиться сік) — 0.5 шт
Масло рослинне (для смаження) — за смаком
Сіль за смаком
Рідкий кляр
Кляр (сухий корейський) — 100 г
Яйце куряче — 1 шт
Вода — 100 мл
Сир твердий (тертий) — 1 ч. Л.
Соус
Оливки чорні — 4 шт
Корнішони — 1 шт
Майонез — 100 г
Вино біле сухе — 2 ст. л.
Сік лимонний — 1 ч. Л.
Петрушка — 3 веточ.
Перець чорний — за смаком
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 2
Рецепт «Макрурус в клярі»:
- Філе, з якого попередньо зійшла зайва вода в друшляку, обсушити паперовим рушником і наріжте на скибочки шириною 1,5-2 см.
- Приготуйте рідкий кляр: змішайте яйце, воду, дрібно натертий сир, сухий корейський кляр.
Підготуйте відразу все шматочки макруруса для фритюру: посоліть, поперчіть за смаком, збризніть лимонним соком і обваляйте в сухому клярі. - У глибоку сковороду (у фритюрницю, в каструльку) налийте велику кількість рослинного масла, щоб воно повністю покривало шматочки при смаженні і розігрійте на плиті до 160 ° С.
- Підготуйте паперові рушники, на які будете викладати обсмажені шматочки. Діставайте шматочки з сухого кляру, умочуйте в мокрий кляр і опускайте у фритюр по 2-3 шт на одну закладку. Смажте до золотистого кольору і викладайте на паперовий рушник.
- Приготуйте соус: оливки і корнішони дуже дрібними кубиками, зелень дрібно порубати і ретельно перемішайте разом з майонезом, вином, перцем і чайною ложкою лимонного соку. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Риби )