3457 Рецепт Макрурус в клярі

Рецепт Макрурус в клярі


Рецепт Макрурус в клярі

Інгредієнти для «Макрурус в клярі»:

Основні

Риба (філе малоглазого макруруса після розморожування потримайте 1 годину в друшляку, щоб зайва рідина зійшла) — 100 г
Лимон (знадобиться сік) — 0.5 шт
Масло рослинне (для смаження) — за смаком
Сіль за смаком

Рідкий кляр

Кляр (сухий корейський) — 100 г
Яйце куряче — 1 шт
Вода — 100 мл
Сир твердий (тертий) — 1 ч. Л.

Соус

Оливки чорні — 4 шт
Корнішони — 1 шт
Майонез — 100 г
Вино біле сухе — 2 ст. л.
Сік лимонний — 1 ч. Л.
Петрушка — 3 веточ.
Перець чорний — за смаком

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Рецепт «Макрурус в клярі»:

  1. Філе, з якого попередньо зійшла зайва вода в друшляку, обсушити паперовим рушником і наріжте на скибочки шириною 1,5-2 см.
  2. Приготуйте рідкий кляр: змішайте яйце, воду, дрібно натертий сир, сухий корейський кляр.
    Підготуйте відразу все шматочки макруруса для фритюру: посоліть, поперчіть за смаком, збризніть лимонним соком і обваляйте в сухому клярі.
  3. У глибоку сковороду (у фритюрницю, в каструльку) налийте велику кількість рослинного масла, щоб воно повністю покривало шматочки при смаженні і розігрійте на плиті до 160 ° С.
  4. Підготуйте паперові рушники, на які будете викладати обсмажені шматочки. Діставайте шматочки з сухого кляру, умочуйте в мокрий кляр і опускайте у фритюр по 2-3 шт на одну закладку. Смажте до золотистого кольору і викладайте на паперовий рушник.
  5. Приготуйте соус: оливки і корнішони дуже дрібними кубиками, зелень дрібно порубати і ретельно перемішайте разом з майонезом, вином, перцем і чайною ложкою лимонного соку. Смачного!
Читайте ще:  Рецепт Горбуша з картоплею "На бережку"
По теме: ( из рубрики Рецепти Риби )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top