Рецепт Макрурус в клярі
3457 Рецепт Макрурус в клярі

Рецепт Макрурус в клярі


Рецепт Макрурус в клярі

Інгредієнти для «Макрурус в клярі»:

Основні

Риба (філе малоглазого макруруса після розморожування потримайте 1 годину в друшляку, щоб зайва рідина зійшла) – 100 г
Лимон (знадобиться сік) – 0.5 шт
Масло рослинне (для смаження) – за смаком
Сіль за смаком

Рідкий кляр

Кляр (сухий корейський) – 100 г
Яйце куряче – 1 шт
Вода – 100 мл
Сир твердий (тертий) – 1 ч. Л.

Соус

Оливки чорні – 4 шт
Корнішони – 1 шт
Майонез – 100 г
Вино біле сухе – 2 ст. л.
Сік лимонний – 1 ч. Л.
Петрушка – 3 веточ.
Перець чорний – за смаком

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Рецепт «Макрурус в клярі»:

  1. Філе, з якого попередньо зійшла зайва вода в друшляку, обсушити паперовим рушником і наріжте на скибочки шириною 1,5-2 см.
  2. Приготуйте рідкий кляр: змішайте яйце, воду, дрібно натертий сир, сухий корейський кляр.
    Підготуйте відразу все шматочки макруруса для фритюру: посоліть, поперчіть за смаком, збризніть лимонним соком і обваляйте в сухому клярі.
  3. У глибоку сковороду (у фритюрницю, в каструльку) налийте велику кількість рослинного масла, щоб воно повністю покривало шматочки при смаженні і розігрійте на плиті до 160 ° С.
  4. Підготуйте паперові рушники, на які будете викладати обсмажені шматочки. Діставайте шматочки з сухого кляру, умочуйте в мокрий кляр і опускайте у фритюр по 2-3 шт на одну закладку. Смажте до золотистого кольору і викладайте на паперовий рушник.
  5. Приготуйте соус: оливки і корнішони дуже дрібними кубиками, зелень дрібно порубати і ретельно перемішайте разом з майонезом, вином, перцем і чайною ложкою лимонного соку. Смачного!
Читайте ще:  Рецепт Горбуша в цибульному клярі
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Риби)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемь − восемь =

Сейчас читают:
Top