Рецепт Горбуша в цибульному клярі
Содержание
Рецепт Горбуша в цибульному клярі
Інгредієнти для «Горбуша в цибульному клярі»:
Йогурт
Молоко — 1000 мл
Закваска (закваска для йогурта ) — 1 пакет.
Риба в клярі
Горбуша — 500 г
Йогурт — 100 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Яйце куряче — 1 шт
Часник — 2 зуб.
Борошно пшеничне / Борошно — 3 ст. л.
Олія — 4 ст. л.
Сіль — 1 ч. л.
Суміш перців (свіжо-мелена) — 1/4 ч. Л.
Зелень (для подачі)
Кількість порцій: 4
Рецепт «Горбуша в цибульному клярі»:
- Готуємо йогурт з закваски. Беремо пастеризоване молоко, у мене 2,5%, додаємо закваску. Молочну суміш після внесення закваски ретельно перемішуємо чистою сухою ложкою протягом 2-3 хвилин до повного розчинення закваски. Можна просто енергійно струшувати закритий стакан з рідиною.
- Ставимо стакан в термос, заливаємо до мітки окріп і прибираємо в тепле місце на 6-10 годин, я робила на ніч.
- Готовий йогурт прибираємо в холодильник і використовуємо в разі потреби.
- Пропоную приготувати рибу в цибульному клярі з приготованого йогурту. Я робила горбушу. Легше працювати з підмороженою (злегка відтанула) рибою. Рибу чистимо.
- Обробляє рибу на філе і ріжемо на шматочки, я вважаю за краще шкіру залишати, вона у горбуші ніжна.
- Готуємо кляр. Беремо приготований йогурт. В подрібнювач кладемо порізані цибулю і часник. Відразу туди ж наливаємо йогурт, щоб при подрібненні була більш однорідна, гомогенізуєма маса.
- Переливаємо масу в миску, розбиваємо яйце, додаємо сіль, свіжо-мелену суміш перців. Збиваємо злегка віночком.
- Додаємо борошно і розпушувач, перемішуємо. Вид кляра повинен бути, як на оладки.
- Кладемо в кляр шматочки рибного філе, перемішуємо, ставимо на 30 хвилин в холодильник. Охолоджена риба виходить більш хрусткою при смаженні в клярі.
- На гарячу сковороду наливаємо масло, виделкою кладемо шматочки риби в клярі, смажимо на середньому вогні до рум’яності з обох сторін.
- Подаємо рибу, як гаряче блюдо або, як холодну закуску з зеленню. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Риби )