Рецепт Креветки в клярі
Содержание
Рецепт Креветки в клярі
Інгредієнти для «Креветки в клярі»:
Основне блюдо
Креветки (великі (тигрові і т.д)) — 500 г
Сік лимонний — 2 ст. л.
Перець чорний — за смаком
Сіль за смаком
Масло рослинне (для сотейника (або фритюр)) — 200 мл
Кляр
Молоко — 100 мл
Білок яєчний — 2 шт
Порошок часниковий — 1/2 ч. Л.
Перець червоний пекучий (Чилі сушений) — 1/2 ч. Л.
Паприка солодка — 1 ч. Л.
Сіль (зовсім трохи)
Борошно пшеничне / Борошно — 3/4 скл.
Час приготування: 20 хвилин
Рецепт «Креветки в клярі»:
- Креветки розморожуємо
- Розморожені креветки очищаємо від панцира і кишкової вени. Збризгуємо лимонним соком, солимо і перчимо.
- Борошно змішати з часниковим порошком, паприкою і чилі перцем, додаємо ще трохи солі і перемішуємо.
- Білок збиваємо до легкої піни
- Вливаємо в білки молоко
- У білково-молочну суміш всипаємо борошно зі спеціями
- І збиваємо тісто міксером. Дивіться. щоб кляр був не рідким, але і не сильно густим, надто не забивали його)
- Я готувала у фритюрі, попередньо його розігрів (якщо робите в сотейнику, то на середньому вогні розжарюються рослинне масло) занурюємо креветки в кляр
- І частинами обсмажуємо у фритюрі з двох сторін.
- Готові креветки викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир
- Подаємо з соусами на ваш смак. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Риби )