«Мус» з філе індички
Содержание
«Мус» з філе індички
Інгредієнти для «» Мус «з філе індички»:
Індичка (філе) — 600 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Часник — 6 зуб.
Морква (велика) — 1 шт
Яйце куряче (4 білка і 2 жовтки) — 4 шт
Вершки — 70 мл
Масло вершкове (для змащування форми) — 10 г
Крохмаль картопляний — 1 ст. л.
Спеції (за смаком)
Рецепт «» Мус «з філе індички»:
- Філе індички (або курки) нарізаємо як можна дрібніше. (Якщо ви перетворите філе в фарш буде ідеально).
- Пропускаємо через прес зубчики часнику. Дрібно нарізаємо цибулю. Відправляємо все до м’яса.
- На дрібній тертці натираємо моркву і перемішуємо з м’ясом.
- Заправляємо спеціями на свій розсуд: я додала сіль, перець чорний, перець чилі, паприку і мелений імбир. Додаємо столову ложку крохмалю, ретельно перемішуємо.
- Білки відділяємо від жовтків. 2 жовтки ми відправляємо до м’ясної маси і перемішуємо, 2 інших нам не знадобляться (можна їх використовувати в якості маски для волосся))) Білки збиваємо до міцних піків, додаємо дрібку солі і знову збиваємо хвилинку. Відправляємо білкове хмара до м’яса.
- Тепер збиваємо вершки з дрібкою солі. Чесно скажу, я не збила їх як годиться: зверху прихопив, а знизу залишилися рідкувато. Сподіваюся ви будете більш терпимими))), і додаємо до білків. Акуратно знизу вгору ложкою або лопаткою перемішуємо. Фарш як ніби відразу стає невагомим.
- Викладаємо масу в змащену маслом форму. Я завжди використовую алюмінієві форми. Дуже зручно. І відправляємо в розігріту до 180 гр. духовку на 40 хвилин. Через 40 хвилин. Дістаємо наш пиріг. Даємо охолонути.
- У підсумку отримуємо смачний обід або вечерю, або просто блюдо для перекушування. Я вважаю, що банальні страви легко урізноманітнити способом їх приготування! Думаю, ця ідея відмінно увійде в скарбничку кожної господині. Якщо розкласти масу по креманках, то вийдуть порційні кексики, присипати їх сиром і ось … готова закуска))) Всім приємного проведення часу на кухні)))
По теме: ( из рубрики Рецепти Птиці )