Рецепт Яєчня в окропі «Яєчна революція»
Содержание
Рецепт Яєчня в окропі «Яєчна революція»
Інгредієнти для «Яєчня в окропі» Яєчна революція «»:
Яйце куряче — 4 шт
Спеції (сіль, перець) — за смаком
Масло вершкове (розтоплене, для подачі (можна замінити на рослинне)) — за смаком
Час приготування: 1 хвилин
Кількість порцій: 2
Рецепт «Яєчня в окропі» Яєчна революція «»:
- Беремо свіжі яйця. В мисці збиваємо 4 яйця (близько 30 секунд) для більш ніжної консистенції можна розбити кожне яйце над ситом, щоб стік зайвий білок. З рекомендацій повара- якщо посолити яйця при збовтуванні, консистенція яєчні вийде більш пухкої (так що рекомендовано не солити)
- Наливаємо в сотейник води, висота повинна бути 10-12см!
- Доводимо воду до кипіння на середньому вогні. Ложкою створюємо в центрі вир!
- Виливаємо яйця тільки в окріп, вода повинна пузиритися. Це дозволить «утримувати» яєчню в центрі каструльки, і вона вийде рівною і красивою. (Перевірте, щоб вони не прикріпилися до дна)
- Накриваємо каструлю кришкою і рахуємо до двадцяти! Знову ж з рекомендацій шеф-кухаря, якщо яйця будуть варитися у воді трохи довше, ніж передбачалося, нічого страшного не станеться, але тільки трохи) я до 30 рахую)))
- Відкриваємо каструлю, яєчня буде плавати на поверхні)
- Яєчню треба буде трохи осушити, для цього можна злити трохи воду
- За допомогою шумівки перекласти її в сито (щоб зайва рідина відійшла), або на тарілку і злегка обсушити паперовим рушником
- Поливаємо яєчню розтопленим вершковим маслом солимо, перчимо до смаку і подаємо. Блюдо готове
По теме: ( из рубрики Рецепти Яєчні )