Рецепт Куліч апельсиновий з шоколадом
2845 Рецепт Куліч апельсиновий з шоколадом

Рецепт Куліч апельсиновий з шоколадом


Рецепт Куліч апельсиновий з шоколадом

Інгредієнти для “Куліч апельсиновий з шоколадом”:

тісто

Молоко – 150 мл
Дріжджі (свіжих або 7 г сухих) – 20 г
Апельсин – 1/2 шт
Шоколад темний – 1 шт
Масло вершкове – 80 г
Яйце куряче – 2 шт
Цукор – 100 г
Борошно пшеничне / Борошно (350-400 г)
Ванільний цукор

глазур

Цукрова пудра – 100 г
Вода – 2 ст. л.
Желатин – 1/2 ч. Л.
Сік – 2 ст. л.

Рецепт “Куліч апельсиновий з шоколадом”:

  1. Розкришити свіжі дріжджі, додаю 1-2 ч. Л цукру із загальної кількості, трохи теплого молока, приблизно 36-38 градусів і 2 ст. л з гіркою борошна, теж від загальної кількості, і добре розмішати. Накрию і відправлю в тепле місце приблизно на 25-30 хв.
  2. З половини апельсина на тертці зняти цедру і вичавити сік. 50 мл соку знадобиться для тіста, а близько 2 ст. л для глазурі.
  3. Розмішати яйця, цукор, ванільний цукор, при бажанні – додати сіль. Потім, покласти масло кімнатної температури і розтерти віночком.
  4. Додати цедру, молоко, що залишилося, 50 мл соку, розмішати і додати дріжджі, розмішати. Підсипаючи борошно, замісити лопаткою тісто. Воно повинно бути липким і в’язким.
  5. Накрити миску з тестом і залишити в теплому місці на 1 годину.
  6. Тим часом, нарізати шоколад, залишивши трохи для прикраси.
  7. У пухкеньке тісто вмішати шматочки шоколаду.
  8. Руками, змазаними маслом, формую паски і кладу в форми. Накрию і дам постояти.
  9. Підійшли паски випікаю при 170 град, в розігрітій духовці, близько 45 хв. Орієнтуйтеся по своїй духовці і за розміром форм.
  10. Готовим паскам даю охолонути на решітці.
  11. Зроблю глазур, для цього я беру пів чайної ложки желатину, заливаю соком апельсина. Далі, додаємо воду в цукрову пудру і гарненько розмішати. Нагріваю все на повільному вогні, постійно помішуючи і чекаю коли розчиниться цукор і суміш почне закипати, потім відправляю сюди набряклий желатин, розмішати. Відразу ж, поки суміш гаряча, зіб’ємо міксером. Збивайте її до такого стану як вам подобається.
  12. Покриваю глазур’ю паски. По колу викладаю шматочки кураги, середину посипаю шматочками шоколаду.
  13. Смачного!
Читайте ще:  Рецепт Паска без дріжджів
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пасхи)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

десять + восемь =

Сейчас читают:
Top