Рецепт Куліч апельсиновий з шоколадом
Содержание
Рецепт Куліч апельсиновий з шоколадом
Інгредієнти для «Куліч апельсиновий з шоколадом»:
тісто
Молоко — 150 мл
Дріжджі (свіжих або 7 г сухих) — 20 г
Апельсин — 1/2 шт
Шоколад темний — 1 шт
Масло вершкове — 80 г
Яйце куряче — 2 шт
Цукор — 100 г
Борошно пшеничне / Борошно (350-400 г)
Ванільний цукор
глазур
Цукрова пудра — 100 г
Вода — 2 ст. л.
Желатин — 1/2 ч. Л.
Сік — 2 ст. л.
Рецепт «Куліч апельсиновий з шоколадом»:
- Розкришити свіжі дріжджі, додаю 1-2 ч. Л цукру із загальної кількості, трохи теплого молока, приблизно 36-38 градусів і 2 ст. л з гіркою борошна, теж від загальної кількості, і добре розмішати. Накрию і відправлю в тепле місце приблизно на 25-30 хв.
- З половини апельсина на тертці зняти цедру і вичавити сік. 50 мл соку знадобиться для тіста, а близько 2 ст. л для глазурі.
- Розмішати яйця, цукор, ванільний цукор, при бажанні — додати сіль. Потім, покласти масло кімнатної температури і розтерти віночком.
- Додати цедру, молоко, що залишилося, 50 мл соку, розмішати і додати дріжджі, розмішати. Підсипаючи борошно, замісити лопаткою тісто. Воно повинно бути липким і в’язким.
- Накрити миску з тестом і залишити в теплому місці на 1 годину.
- Тим часом, нарізати шоколад, залишивши трохи для прикраси.
- У пухкеньке тісто вмішати шматочки шоколаду.
- Руками, змазаними маслом, формую паски і кладу в форми. Накрию і дам постояти.
- Підійшли паски випікаю при 170 град, в розігрітій духовці, близько 45 хв. Орієнтуйтеся по своїй духовці і за розміром форм.
- Готовим паскам даю охолонути на решітці.
- Зроблю глазур, для цього я беру пів чайної ложки желатину, заливаю соком апельсина. Далі, додаємо воду в цукрову пудру і гарненько розмішати. Нагріваю все на повільному вогні, постійно помішуючи і чекаю коли розчиниться цукор і суміш почне закипати, потім відправляю сюди набряклий желатин, розмішати. Відразу ж, поки суміш гаряча, зіб’ємо міксером. Збивайте її до такого стану як вам подобається.
- Покриваю глазур’ю паски. По колу викладаю шматочки кураги, середину посипаю шматочками шоколаду.
- Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Пасхи )