7898 Рецепт Паска тепло Великодня

Рецепт Паска тепло Великодня


Рецепт Паска тепло Великодня

ПРИГОТУВАННЯ
2 год 35 хв

ПОРЦІЇ
2

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

Для пасок:
25 г пресованих дріжджів «Духмяна Хата»
170 мл води
100 г цукру
1 ч.л. солі
⅓ ч.л. куркуми
400 г борошна
90 г масла
95 г родзинок

Для глазурі:
100 г цукрової пудри
2 ст.л. темного какао
3-4 ст.л. лимонного соку

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. У 170 мл теплої води розчиніть 25 г пресованих дріжджів, додайте 100 г цукру, 1 ч.л. солі та ⅓ ч.л. куркуми. Ретельно перемішайте.
  2. У пару підходів додайте 400 г просіяного борошна та почніть вимішувати тісто впродовж 5-7 хвилин.
  3. Вмішайте в тісто 90 г мʼякого масла та продовжуйте вимішувати тісто ще 10-15 хвилин.
  4. Промийте окропом родзинки, промокніть їх паперовим рушником і вмішайте в тісто. Складіть тісто в тарілку та накрийте чистим рушником. Залиште тісто підходити на 40-50 хвилин.
  5. Коли тісто підійшло, розділіть його на 2 частини, сформуйте з них кулі та складіть у підготовані форми, заповнюючи на ⅓ обʼєму. Накрийте форми рушником і лишіть іще на годину.
  6. Розігрійте духовку до 180°С, випікайте паски 10 хвилин, потім зменште температуру до 170°С та випікайте ще 25-30 хвилин, перевіряючи готовність шпажками. Дайте готовим паскам охолонути.
  7. Змішайте до однорідності віничком чи блендером із цією насадкою 100 г цукрової пудри, 2 ст.л. темного какао та 3 ст.л. лимонного соку.
  8. Змастіть паску глазурʼю та прикрасьте паски до смаку.

ПОРАДИ З ВИПІКАННЯ ПАСОК

По-перше, візьміть дріжджі «Духмяна хата», щоб тісто гарно піднялося і паски були пухкими.

По-друге, дотримуйтеся температурних режимів: дріжджі розчиняти за 36 градусів, а вистоювати тісто у теплому місці без протягів.

По-третє, перед тим, як починати замішування тіста, дістаньте масло з холодильника та дайте йому розмʼякнути.

Читайте ще:  Рецепт Куліч творожний "Від мусульманки"

По-четверте, використовуйте одноразові паперові форми або ж розʼємні металеві, простеливши пергаментом. Так вам буде легше дістати паски з форм. На цю кількість тіста вийшло 2 паски діаметром 14 см.

По теме: ( из рубрики Рецепти Пасхи )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top