Рецепт Паска тепло Великодня
Рецепт Паска тепло Великодня
ПРИГОТУВАННЯ
2 год 35 хв
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
Для пасок:
25 г пресованих дріжджів «Духмяна Хата»
170 мл води
100 г цукру
1 ч.л. солі
⅓ ч.л. куркуми
400 г борошна
90 г масла
95 г родзинок
Для глазурі:
100 г цукрової пудри
2 ст.л. темного какао
3-4 ст.л. лимонного соку
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- У 170 мл теплої води розчиніть 25 г пресованих дріжджів, додайте 100 г цукру, 1 ч.л. солі та ⅓ ч.л. куркуми. Ретельно перемішайте.
- У пару підходів додайте 400 г просіяного борошна та почніть вимішувати тісто впродовж 5-7 хвилин.
- Вмішайте в тісто 90 г мʼякого масла та продовжуйте вимішувати тісто ще 10-15 хвилин.
- Промийте окропом родзинки, промокніть їх паперовим рушником і вмішайте в тісто. Складіть тісто в тарілку та накрийте чистим рушником. Залиште тісто підходити на 40-50 хвилин.
- Коли тісто підійшло, розділіть його на 2 частини, сформуйте з них кулі та складіть у підготовані форми, заповнюючи на ⅓ обʼєму. Накрийте форми рушником і лишіть іще на годину.
- Розігрійте духовку до 180°С, випікайте паски 10 хвилин, потім зменште температуру до 170°С та випікайте ще 25-30 хвилин, перевіряючи готовність шпажками. Дайте готовим паскам охолонути.
- Змішайте до однорідності віничком чи блендером із цією насадкою 100 г цукрової пудри, 2 ст.л. темного какао та 3 ст.л. лимонного соку.
- Змастіть паску глазурʼю та прикрасьте паски до смаку.
ПОРАДИ З ВИПІКАННЯ ПАСОК
По-перше, візьміть дріжджі «Духмяна хата», щоб тісто гарно піднялося і паски були пухкими.
По-друге, дотримуйтеся температурних режимів: дріжджі розчиняти за 36 градусів, а вистоювати тісто у теплому місці без протягів.
По-третє, перед тим, як починати замішування тіста, дістаньте масло з холодильника та дайте йому розмʼякнути.
По-четверте, використовуйте одноразові паперові форми або ж розʼємні металеві, простеливши пергаментом. Так вам буде легше дістати паски з форм. На цю кількість тіста вийшло 2 паски діаметром 14 см.