7891 Рецепт Волога і пишна. Паска в мультиварці

Рецепт Волога і пишна. Паска в мультиварці


Рецепт Волога і пишна. Паска в мультиварці

ПРИГОТУВАННЯ
3 год 10 хв+2-3 год на охолодження

ПОРЦІЇ
1

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

Для паски
20 г пресованих дріжджів
200 мл молока
2 яйця
50 мл олії
½ ч. л. солі
10 г ванільного цукру
100 г цукру
500 г борошна + 20 г для підсипання
100 г родзинок

Для глазурі
1 білок
1 ч. л. лимонного соку
250 г цукрової пудри

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. У велику суху миску покришіть 20 г дріжджів, додайте 200 мл теплого молока та розмішайте вінчиком до однорідності.
  2. Додайте до опари 2 яйця, 50 мл рослинної олії, 100 г цукру, ½ ч. л. солі, 10 г ванільного цукру та ще раз перемішайте суміш вінчиком.
  3. Додайте в миску до рідких інгредієнтів 500 г просіяного борошна та почніть просто в мисці замішувати тісто руками. Замішуючи тісто, поступово підсипайте собі ще приблизно 20 г борошна, так щоб воно перестало липнути до рук, а натомість об’єдналося в однорідну пластичну масу. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою та залиште підходити на 1 годину у теплому місці.
  4. Тим часом залийте 100 г родзинок окропом та залиште розм’якшуватися на 20 хв.
  5. Коли через годину тісто підійметься, злийте з родзинок воду, додайте їх до тіста та перемішайте масу руками.
  6. Чашу мультиварки за потреби змастіть 1 ст. л. рослинної олії. Втім, якщо чаша має непошкоджене антипригарне покриття, цей крок можна пропустити. Кулю тіста викладіть на дно чаші та залиште підходити ще на 30 хв у теплому місці.
  7. Коли тісто підійметься вдруге, поставте чашу в мультиварку, закрийте кришку та увімкніть режим “випічка” на 1 год. Усі мультиварки різні, тож через годину, обережно перевірте стан паски. Якщо ви бачите, що зверху вона все ще бліда і не допечена, залиште виріб випікатися ще на 20 хв.
  8. Готову паску залиште охолоджуватися за кімнатної температури. Коли вона охолоне, займіться глазур’ю. Для цього в окремій сухій мисці змішайте білок 1 яйця та 1 ч. л. лимонного соку. Почніть збивати міксером на високій швидкості, маса має побілішати та збільшитися в об’ємі. Тоді додайте до білка 250 г просіяної цукрової пудри та продовжте збивати до повного об’єднання інгредієнтів.
  9. Тепер за допомогою силіконової лопатки, чи просто ложки покрийте верхівку пасочки глазур’ю та прикрасьте виріб на свій смак.
Читайте ще:  Рецепт Куліч апельсиновий з шоколадом

ЯК ПРАЦЮВАТИ З ДРІЖДЖОВИМ ТІСТОМ

Щоб паска вийшла якнайкраще, ще раз згадаємо правила роботи з дріжджовим тістом.

Завжди перевіряйте свіжість дріжджів перед початком роботи. Паковання живих дріжджів зберігається в холодильнику терміном до 10 діб та повинно бути щільно загорнутим у фольгу.

Температури молока, або іншої рідини у якій розводите пресовані дріжджі, повинна бути 35-37 градусів. Холодніше, і вони не активуються, занадто гаряче — загинуть. Перевіряйте температуру за допомогою харчового термометра, або просто крапнувши молока на тильну сторону долоні — ви повинні відчути тепло.

Якщо вдома холодно, спробуйте покласти чашу мультиварки з тістом у злегка підігріту духовку: таким чином створите ідеальне середовище для зростання тіста: ніяких протягів та стабільна температура.

ЯК ЗБЕРІГАТИ ПАСКУ

Якщо ви спекли паску трохи заздалегідь, щоб вона не зачерствіла, щільно загорніть її в харчову плівку або пергаменний папір. Зберігайте у сухому місці, окремо від продуктів з сильним запахом та інших видів хліба. А якщо плануєте великий, складний декор, його можна додати у вечір напередодні Великодня.

По теме: ( из рубрики Рецепти Пасхи )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top