Рецепт Куліч Пасхальний
2833 Рецепт Куліч Пасхальний

Рецепт Куліч Пасхальний


Рецепт Куліч Пасхальний

Інгредієнти для «Куліч Пасхальний»:

опара

Дріжджі — 20 г
Цукор — 1 ст. л.
Молоко — 60 мл

Заварене борошно

Борошно пшеничне / Борошно — 1 ст. л.
Молоко — 160 мл
Масло вершкове — 50 г

тісто

Яйце куряче — 1 шт
Жовток яєчний — 2 шт
Цукор — 200 г
Сіль — 1/4 ч. Л.
Олія — ​​2 ст. л.
Лимон — 1/2 шт
Масло вершкове — 50 г
Коньяк — 25 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 750-800 г

глазур

Цукрова пудра — 100 г
Молоко — 4 ч. Л.

Рецепт «Куліч Пасхальний»:

  1. Змішайте 20 г живих дріжджів з 1 ст л цукру і 60 мл теплого молока. Залиште на 20 хвилин оживити дріжджі.
  2. У сотейнику доведіть до кипіння 160 мл молока і 50 г масла вершкового і залийте 1 ст л борошна постійно перемішуючи. Таким чином борошно завариться. Якщо вийшли грудочки, перетріть через сито.
  3. Половину лимона без кісточок подрібніть в блендері до однорідної кашки.
  4. Яйце і жовтки перетріть з сіллю і цукром. Додайте всі інші інгредієнти: подрібнений лимон, опару, заварену муку, олію, розтоплене вершкове масло (не гарячою), коньяк і поступово додайте борошно замішуючи тісто. Тісто добре вимісити 15-20 хвилин. Змастіть ємність рослинним маслом і залиште тісто в теплому місці на 1 годину. Потім вимісити тісто ще раз близько 5 хвилин. На цьому етапі можна додати родзинки і сухофукти. Залиште тісто підходити ще на годину.
  5. Розділіть тісто наповнивши форми наполовину. У мене форми 250г / діаметром 90мм. Вийшло рівно 5 пасок.
  6. Залиште паски до збільшення в 2 рази. Я ставлю в духовку на 30С. Коли паски піднялися просто збільшую температуру до 170С і випікаю 40 хвилин. Потім укладаю паски на бочок, щоб не осіли.
Читайте ще:  Рецепт Паска без дріжджів

Глазур не зовсім стандартна. Вона скоріше для тих хто не любить желатин і не хоче білок. Виходить глазур трохи прозорою НЕ білосніжною, але в цьому теж є свій шарм. Я просто змішую цукрову пудру по чуть-чуть додаючи молоко до потрібної густої консистенції.
Змастіть остиглі паски і прикрасьте.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пасхи)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

пять − два =

Сейчас читают:
Top