Рецепт Куліч творожний «Від мусульманки»
Содержание
Рецепт Куліч творожний «Від мусульманки»
Інгредієнти для «Куліч творожний «Від мусульманки»:
опара
Молоко — 30 мл
Цукор — 1 ч. Л.
Дріжджі — 0,5 ч. Л.
Борошно пшеничне / Борошно — 1 ч. Л.
тісто
Яйце куряче — 1 шт
Борошно пшеничне / Борошно (це 1 стакан + 1 ст.л.) — 175 г
Цукор — 75 г
Сир — 125 г
Масло вершкове — 25 г
Ваніль — 1/3 ч. Л.
Сіль — 1 пучку.
Ізюм — 50 г
додатково
Зефір (для помадки) — 1 шт
Сік лимонний (для помадки) — 1 ст. л.
Масло рослинне (для змащування рук і форми)
Посипання кондитерська (кількість на свій розсуд)
Рецепт «Куліч творожний «Від мусульманки»»:
- Тут інгредієнти вказані на одну паску для форми об’ємом 1 л. Вага готової паски буде 630-650 м. Почнемо з того, що підготуємо опару. У склянці підігріти молоко в мікрохвильовій печі секунд 15, щоб стало теплим, але не гарячим. В молоко всипаємо цукор 1 ч. Л., Дріжджі і борошно 1 ч. Л. Розмішуємо і ставимо в тепло хвилин на 20. Опара виходить досить густа і тому час її оживання становить 20 хвилин!
- Тим часом, поки опара оживає, в мисці змішуємо яйце, цукор, сіль і ваніль.
- Віночком гарненько розтираємо до пишної світлої маси. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і вливаємо до яєчної суміші. Добре перемішуємо.
- Тепер сюди додаємо сир, протерши через сито.
- Потім опару вливаємо в миску з тестом. Розмішуємо.
- Просіваємо борошно і всипаємо в тісто.
- Замішуємо тісто, вмочуючи руку в рослинне масло. Тісто виходить м’яке, липке і в’язке.
- Підбираємо краю тесту, сформувавши кулю. Формувати кулю зручно за допомогою силіконової лопатки. Вкриваємо миску з тестом поліетиленом, вкутуємо в рушник (або плед) і ставимо в тепло на 1 годину.
- Ізюм перебираємо, промиваємо і заливаємо гарячою водою, щоб запарился. За часом це хвилин 10-15 займе. Потім висипаємо родзинки на рушник, щоб просохли. Готуємо форму — вирізаємо з пергаменту кружок на дно і смужку на боки, яка вище бортиків на пару см.
- Ізюм перед додаванням в тісто змішуємо з чайною ложкою борошна.
- Через годину тісто обміну і всипаємо родзинки.
- Вимішуємо, допомагаючи собі силіконової лопаткою, так як тісто липке і в’язке. Вкриваємо поліетиленом, утеплюємо і ставимо в тепло ще на 30 хвилин.
- Пергамент змащуємо рослинним маслом з обох сторін і вистелаем форму.
- Після 30 хвилин тісто виймаємо з миски, формуємо кулю і закладаємо його в форму. Прикриваємо акуратно рушником або поліетиленом і ставимо в тепло на 20 хвилин. Включаємо духовку на 180 градусів.
- Через 20 хвилин бачимо, що тісто підросло на пару см в формі. Ставимо форму з тістом в піддон з водою і відправляємо в духовку. У мене в якості піддону дрібна форма для відкритих пирогів невеликого розміру, наливаємо гарячої води на товщину пальця.
- Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах. За необхідності прикрити верх фольгою. Готовність перевіряти «на суху лучину». Готову паску виймаємо з духовки на рушник. Знімаємо пергамент і кладемо на бік до охолодження, періодично перекочуючи, щоб не пом’явся.
- Коли паска охолола зефір поламати на шматочки, полити соком лимона і поставити в мікрохвильовку секунд на 15, щоб розтопився.
- Змащуємо «пасочку» і присипаємо посипаннями.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пасхи )