Рецепт Куліч творожний «Від мусульманки»
2835 Рецепт Куліч творожний "Від мусульманки"

Рецепт Куліч творожний «Від мусульманки»


Рецепт Куліч творожний «Від мусульманки»

Інгредієнти для «Куліч творожний «Від мусульманки»:
опара

Молоко — 30 мл
Цукор — 1 ч. Л.
Дріжджі — 0,5 ч. Л.
Борошно пшеничне / Борошно — 1 ч. Л.

тісто

Яйце куряче — 1 шт
Борошно пшеничне / Борошно (це 1 стакан + 1 ст.л.) — 175 г
Цукор — 75 г
Сир — 125 г
Масло вершкове — 25 г
Ваніль — 1/3 ч. Л.
Сіль — 1 пучку.
Ізюм — 50 г

додатково

Зефір (для помадки) — 1 шт
Сік лимонний (для помадки) — 1 ст. л.
Масло рослинне (для змащування рук і форми)
Посипання кондитерська (кількість на свій розсуд)

Рецепт «Куліч творожний «Від мусульманки»»:

  1. Тут інгредієнти вказані на одну паску для форми об’ємом 1 л. Вага готової паски буде 630-650 м. Почнемо з того, що підготуємо опару. У склянці підігріти молоко в мікрохвильовій печі секунд 15, щоб стало теплим, але не гарячим. В молоко всипаємо цукор 1 ч. Л., Дріжджі і борошно 1 ч. Л. Розмішуємо і ставимо в тепло хвилин на 20. Опара виходить досить густа і тому час її оживання становить 20 хвилин!
  2. Тим часом, поки опара оживає, в мисці змішуємо яйце, цукор, сіль і ваніль.
  3. Віночком гарненько розтираємо до пишної світлої маси. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і вливаємо до яєчної суміші. Добре перемішуємо.
  4. Тепер сюди додаємо сир, протерши через сито.
  5. Потім опару вливаємо в миску з тестом. Розмішуємо.
  6. Просіваємо борошно і всипаємо в тісто.
  7. Замішуємо тісто, вмочуючи руку в рослинне масло. Тісто виходить м’яке, липке і в’язке.
  8. Підбираємо краю тесту, сформувавши кулю. Формувати кулю зручно за допомогою силіконової лопатки. Вкриваємо миску з тестом поліетиленом, вкутуємо в рушник (або плед) і ставимо в тепло на 1 годину.
  9. Ізюм перебираємо, промиваємо і заливаємо гарячою водою, щоб запарился. За часом це хвилин 10-15 займе. Потім висипаємо родзинки на рушник, щоб просохли. Готуємо форму — вирізаємо з пергаменту кружок на дно і смужку на боки, яка вище бортиків на пару см.
  10. Ізюм перед додаванням в тісто змішуємо з чайною ложкою борошна.
  11. Через годину тісто обміну і всипаємо родзинки.
  12. Вимішуємо, допомагаючи собі силіконової лопаткою, так як тісто липке і в’язке. Вкриваємо поліетиленом, утеплюємо і ставимо в тепло ще на 30 хвилин.
  13. Пергамент змащуємо рослинним маслом з обох сторін і вистелаем форму.
  14. Після 30 хвилин тісто виймаємо з миски, формуємо кулю і закладаємо його в форму. Прикриваємо акуратно рушником або поліетиленом і ставимо в тепло на 20 хвилин. Включаємо духовку на 180 градусів.
  15. Через 20 хвилин бачимо, що тісто підросло на пару см в формі. Ставимо форму з тістом в піддон з водою і відправляємо в духовку. У мене в якості піддону дрібна форма для відкритих пирогів невеликого розміру, наливаємо гарячої води на товщину пальця.
  16. Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах. За необхідності прикрити верх фольгою. Готовність перевіряти «на суху лучину». Готову паску виймаємо з духовки на рушник. Знімаємо пергамент і кладемо на бік до охолодження, періодично перекочуючи, щоб не пом’явся.
  17. Коли паска охолола зефір поламати на шматочки, полити соком лимона і поставити в мікрохвильовку секунд на 15, щоб розтопився.
  18. Змащуємо «пасочку» і присипаємо посипаннями.
Читайте ще:  Рецепт Паска з лимонною глазур'ю
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пасхи)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

восемь + девять =

Сейчас читают:
Top