Булочки «Красуні»
Содержание
Булочки «Красуні»
Інгредієнти для «Булочки «Красуні»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно — 500 … 550 г
Дріжджі (сухі) — 11 г
Цукор — 80 г
Сіль — 10 г
Ванільний цукор (10 г) — 1/2 пакет.
Молоко (можна взяти сироватку, кефір або кисле молоко) — 250 мл
Яйце куряче — 2 шт
Масло вершкове (або маргарин кімнатної температури) — 60 г
додатково
Яйце куряче — 1 шт
Повидло (у мене яблучне, домашнє) — 100 г
Цукрова пудра
Рецепт «Булочки «Красуні»:
- Закладаємо в відерце ХП продукти для тіста, згідно з інструкцією.
- Вибираємо режим «Основне тісто» (у мене це 2 ч. 20 хв).
- Перебиваємо тісто і викладаємо його в змащену маслом чашку, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце для підйому на 40 хвилин.
- Викладаємо тісто на стіл, перебиваємо його і ділимо на 20 шматочків. Розкачуємо кожен шматочок в коржики Ø 11-13 мм, робимо по 6 надрізів з кожного боку (як на фото).
- На одну сторону кладемо 1 ч. Л. повидла, закриваємо другою стороною (з протилежного боку від начинки) тесту. Добре пальцем «скріплюємо» булочку.
- Тепер беремо далекі стрічки і, хрест на хрест викладаємо на тісто (як на фото), аналогічно чинимо з іншими стрічками (плетемо, таким чином, косичку).
- Викладаємо булочки на застелений пергаментом (або змащений олією) деко. Накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин. Потім змащуємо підійшли булочки збитим яйцем.
- Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці (у мене електродуховка, режим «Верхній і нижній тен з вентилятором») 10-15 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці! Остигнули булочки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )