7900 Рецепт З маковою начинкою. Великодній крафін

Рецепт З маковою начинкою. Великодній крафін


Рецепт З маковою начинкою. Великодній крафін

ПРИГОТУВАННЯ
3 год

ПОРЦІЇ
2

СКЛАДНІСТЬ
складно

ІНГРЕДІЄНТИ

20 г пресованих дріжджів
250 мл молока
100 г цукру
3 яйця
100 г мʼякого масла
600 г борошна +50 г для підпилу
⅓ ч.л. солі
100 г родзинок
100 г маку
2 ст.л. цукру
70 мл води
50 г мʼякого масла для змащування тіста

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. У миску покришіть 20 г пресованих дріжджів, влийте 250 мл теплого молока та 100 г цукру. Перемішайте віничком до однорідного стану, накрийте рушником і лишіть постояти 20 хвилин, щоб опара піднялася.
  2. Вбийте в опару 3 яйця та додайте 100 г мʼякого масла. Поступово всипте 600 г борошна, ⅓ ч.л. солі та почніть замішувати тісто.
  3. Замішайте тісто, яке не буде липнути до рук, складіть його в миску, накрийте рушником чи плівкою та лишіть на 50 хвилин підходити в теплому місці без протягів.
  4. Залийте 100 г родзинок окропом, зачекайте доки вода трішки охолоне, злийте її та просушіть родзинки. Перебийте в блендері, кавомолці чи макогоні 100 г маку, перекладіть його в сотейник, додайте 2 ст.л. цукру та 70 мл води. Проваріть мак 10-15 хвилин, щоб він став густим, зніміть з вогню і дайте охолонути.
  5. Готове тісто розкачайте в прямокутний пласт товщиною 1 см на припиленій борошном поверхні.
  6. Змажте тісто 50 г мʼякого масла, зверху рівномірно розкладіть макову начинку та родзинки.
  7. Загорніть тісто рулетом та розріжте його навпіл уздовж.
  8. Кожну частинку тіста закрутіть, як равлика, трішки підгинаючи тісто під низ. Викладіть крафіни в форми для запікання.
  9. Накрийте крафіни рушником і дайте підійти в формах впродовж іще 40 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте крафіни, що підійшли 40-45 хвилин до румʼяності.
  10. Коли крафіни охолонуть, дістаньте їх з форми та подавайте.
Читайте ще:  Пиріг з апельсинових булочок

ЯК ПРАЦЮВАТИ З ДРІЖДЖАМИ

У більшості рецептів пасок ми використовуємо живі пресовані дріжджі, адже вони трішки краще підіймають тісто, ніж сухі. Однак ви можете використовувати і сухі, зменшивши їх кількість вдвічі.

Розчиняти дріжджі потрібно в рідині температурою 36-37 градусів, щоб вони активувалися, але не зварилися. Перевірити температуру можна кухонним термометром або ж крапнувши на тильну сторону долоні: вам має бути тепло, але не гаряче.

НАЧИНКА У ВЕЛИКОДНІЙ КРАФІН

Начинки у крафіни бувають дуже різні. Це може бути щось просте – шоколад чи фісташка, або ж комплексне – смак тирамісу тощо. Раніше ми готували крафін з сухофруктами подібно до класичної паски, а цього разу вирішили спробувати мак. Така випічка має особливий український смак.

По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top