7849 Рецепт Плюшки з маком

Рецепт Плюшки з маком


Рецепт Плюшки з маком

12 порцій

Неймовірно ароматні, дуже смачні, м’які та повітряні плюшки з маком. В міру солодкі, і багато смачної макової начинки. Навіть на другий день ці булочки з маком як свіжі, а може навіть смачніші! Приготуйте та спробуйте!)

Продукти (на 12 порцій)

Для тіста:
Борошно пшеничне – -/+500 г
Молоко (тепле) – 250 мл
Яйце – 1 шт.
Масло вершкове (розтоплене) – 60 г
Олія — ​​1 ст. л. (+ для змащування тіста)
Цукор – 100 г
Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г
Сіль — 1/2 ч. л.
*
Для начинки:
Мак сухий харчовий – 160 г
Вода – 160 мл
Цукор – 150 г
Масло вершкове – 30 г
Білок яєчний – 1 шт.
Ванільний цукор – 1-2 ч. л. (за смаком)
*
Для змащування плюшок:
Жовток – 1 шт.
Молоко – 1-2 ч. л.

Покроковий рецепт

  1. Приготуємо начинку.
    Мак перед варінням потрібно обов’язково добре промити. Заливаємо його водою, перемішуємо і даємо маку осісти на дно. Якщо брудний мак, ложкою збираємо з поверхні сміття. Потім мак промиваємо через дрібне сито.
  2. Заливаємо чистий мак водою в сотейнику (пропорції 1:1). Ставимо сотейник на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо пінку. Прикриваємо кришкою, зменшуємо вогонь на мінімальний, щоб ледве булькало. Варимо до того моменту, поки вся рідина не випарується і мак добре не розпариться. Приблизно це йде 15-20 хвилин. Періодично помішуємо, щоб мак не пригорів.
  3. Потім додаємо вершкове масло і продовжуємо запарювати мак до того моменту, поки дно сотейника не залишиться сухим. На це йде ще хвилин 15. Чим краще вбереться рідина, тим густіше буде макова начинка.
  4. Додаємо цукор, ванільний цукор, перемішуємо та подрібнюємо мак занурювальним блендером. Зручніше це робити у високій мірній склянці. Повинна вийти в’язка маса.
  5. Потім додаємо білок, перемішуємо. Залишаємо начинку до повного остигання.
    Макову начинку можна приготувати напередодні та зберігати у холодильнику.
  6. Приготувати тісто.
  7. У трохи тепле молоко додати цукор, дріжджі (якщо готуватимете з пресованих, беріть їх у 3 рази більше). Розмішати, накрити серветкою та залишити хвилин на 10-15, щоб дріжджі активувалися.
  8. У чаші для замішування тіста змішати борошно та сіль. Відразу все борошно не додавайте, борошна може піти трохи менше або більше, ніж зазначено в рецепті, залежно від якості борошна та його вологості.
    Додати дріжджову суміш, яйце, розтоплене вершкове масло|мастило| і 1 ст. ложку олії, замісити тісто.
  9. Тісто і миску змастити олією. Накрити тісто поліетиленовою плівкою і залишити у теплі на 1-1,5 години. За цей час тісто має удвічі збільшитися в обсязі.
  10. Тісто збільшилося, стало повітряним та пористим.
  11. Тісто, що піднялося, обім’яти і розділити на 12 рівних частин (приблизно по 75-80 г). Сформувати кульки, прикрити серветкою та залишити хвилин на 5.
  12. Кожну кульку розкотити в корж діаметром близько 15-16 см.
    На корж викласти макову начинку (приблизно по 1-2 ч. ложки), рівномірно розподілити по всій коржі.
  13. Згорнути коржик з начинкою в рулет, потім зігнути рулетик навпіл. На згині рулету зробити надріз приблизно до половини. Потім надріз розгорнути. Повинна вийти плюшка у формі серця.
  14. Застелити лист пергаментним папером або килимком для випічки. Розкласти булочки так, щоб між ними була відстань. Накрити булочки на деку плівкою і залишити на вистоювання на 30 хвилин.
  15. Змастити здобні булочки жовтком, змішаним із молоком, для рум’яності (за бажанням).
    Випікати плюшки з маком у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин до рум’яного кольору. Духовки різні, орієнтуйтесь на духовку.
  16. Рум’яні, ароматні плюшки з маком їмо з молоком чи чаєм!
Читайте ще:  Рецепт Булочки з сиром
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top