Рецепт Повітряні булочки з кунжутом
385 Рецепт Повітряні булочки з кунжутом

Рецепт Повітряні булочки з кунжутом


Рецепт Повітряні булочки з кунжутом

Інгредієнти для рецепта Повітряні булочки з кунжутом

опара

Молоко — 250 мл
Дріжджі (або 8 г сухих, швидкодіючих) — 25 г
Цукор — 10 г
Борошно пшеничне — 100 г

тісто

Борошно пшеничне — 450 г
Цукор — 70 г
Сіль — 1 ч. Л.
Куркума (можна і без неї) — 1/2 ч. Л.
Ванілін — 1/2 пакет.
Яйце куряче — 1 шт
Масло вершкове (або маргарин) — 100 г

додатково

Яйце куряче — 1 шт
Кунжут — 15 г
Масло рослинне

  1. Приготуємо опару: розкришимо дріжджі, додати цукор, молоко (підігріте до 35-40 ° С). Добре перемішати, щоб розчинилися дріжджі.
  2. Додамо 100 г борошна, ще раз добре перемішати. Закриємо миску рушником і приберемо в тепле місце на 20 хвилин.
  3. Поки підходить опара, збити яйце в пишну піну.
  4. Додати цукор і добре перемішати.
  5. Через 20 хвилин наша опара добре підійшла, покрилася вся бульбашками, вийшла пишна і повітряна. Акуратно її перемішаємо. Я для цієї мети використовую міксер з подвійним гаком для замісу тіста. Ви можете перемішати ложкою або міксером з насадкою для тіста.
  6. Додаємо м’яке вершкове масло, ванілін, сіль, куркуму і збиту яєчно-цукрову суміш. Перемішаємо.
  7. У кілька прийомів додамо просіяне борошно і замісити тісто. Воно повинно бути м’яке, еластичне, живе.
  8. Смажена руки рослинним маслом, звернемо тісто в кулю, накриємо рушником і приберемо в тепле місце на 45 хвилин.
  9. Тісто, що підійшло добре перебити і розділити на 12 рівних шматочків. Кожен шматочок розтягнути в коржик.
  10. Зібрати тісто в «вузлик», перевернути швом вниз і скачати рукою акуратний, рівний кульку. Аналогічно поступимо з іншими шматочками тіста.
  11. Викладаємо булочки на застелений килимком або змащений олією лист, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 25 хвилин.
  12. Збити яйце, змастити підійшли булочки і посипати кунжутом.
  13. Випікати в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Я випікала в електричній духовці, в режимі «Випічка верхній і нижній тен» 20 хвилин.
Читайте ще:  Пиріг з апельсинових булочок
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Булочки)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

пять × один =

Сейчас читают:
Top