Рецепт Повітряні булочки з кунжутом
Рецепт Повітряні булочки з кунжутом
Інгредієнти для рецепта Повітряні булочки з кунжутом
опара
Молоко — 250 мл
Дріжджі (або 8 г сухих, швидкодіючих) — 25 г
Цукор — 10 г
Борошно пшеничне — 100 г
тісто
Борошно пшеничне — 450 г
Цукор — 70 г
Сіль — 1 ч. Л.
Куркума (можна і без неї) — 1/2 ч. Л.
Ванілін — 1/2 пакет.
Яйце куряче — 1 шт
Масло вершкове (або маргарин) — 100 г
додатково
Яйце куряче — 1 шт
Кунжут — 15 г
Масло рослинне
- Приготуємо опару: розкришимо дріжджі, додати цукор, молоко (підігріте до 35-40 ° С). Добре перемішати, щоб розчинилися дріжджі.
- Додамо 100 г борошна, ще раз добре перемішати. Закриємо миску рушником і приберемо в тепле місце на 20 хвилин.
- Поки підходить опара, збити яйце в пишну піну.
- Додати цукор і добре перемішати.
- Через 20 хвилин наша опара добре підійшла, покрилася вся бульбашками, вийшла пишна і повітряна. Акуратно її перемішаємо. Я для цієї мети використовую міксер з подвійним гаком для замісу тіста. Ви можете перемішати ложкою або міксером з насадкою для тіста.
- Додаємо м’яке вершкове масло, ванілін, сіль, куркуму і збиту яєчно-цукрову суміш. Перемішаємо.
- У кілька прийомів додамо просіяне борошно і замісити тісто. Воно повинно бути м’яке, еластичне, живе.
- Смажена руки рослинним маслом, звернемо тісто в кулю, накриємо рушником і приберемо в тепле місце на 45 хвилин.
- Тісто, що підійшло добре перебити і розділити на 12 рівних шматочків. Кожен шматочок розтягнути в коржик.
- Зібрати тісто в «вузлик», перевернути швом вниз і скачати рукою акуратний, рівний кульку. Аналогічно поступимо з іншими шматочками тіста.
- Викладаємо булочки на застелений килимком або змащений олією лист, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 25 хвилин.
- Збити яйце, змастити підійшли булочки і посипати кунжутом.
- Випікати в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Я випікала в електричній духовці, в режимі «Випічка верхній і нижній тен» 20 хвилин.
По теме: ( из рубрики Рецепти Булочки )