Медові пряники
Медові пряники
Інгредієнти для «Медові пряники»:
Цукор коричневий (За рецептом 60 гр) — 1 ст. л.
Мед (1/4 склянки) — 80 г
Масло рослинне (1/4 склянки) — 60 мл
ваніль
Кориця — 1 ч. Л.
Гвоздика (Мелена) — 1/4 ч. Л.
Яйце куряче — 1 шт
Борошно пшеничне (11/2 склянки) — 210 г
Сода — 1/4 ч. Л.
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Цукрова пудра (Для глазурі) — 100 г
Сік лимонний (Для глазурі. Можна замінити на молоко) — 1-2 ст. л.
Рецепт «Медові пряники»:
- У каструлі змішати мед, цукор, ваніль, корицю, рослинне масло і мелену гвоздику.
- На невеликий вогонь, помішуючи, довести до кипіння.
- Зняти з вогню і додати соду, тісто почне пінитися.
- Добре вимішати. Залишити тісто на 10 хв.
- Вбити яйце.
- Просіяти борошно з розпушувачем і добре перемішуємо дерев’яною ложкою до отримання однорідної маси. Не лякайтеся тісто виходить липким.
- Прибираємо на 2 години в холодильник.
- Розігріти духовку до 180 гр.
- Витягнути тісто з холодильника і за допомогою ложки для морозива сформувати пряники. Викласти на невеликій відстані один від одного на деко. З цієї порції виходить 16 пряників.
- Випікаємо 10- 15 хв. Важливо не перетримати.
- Поки пряники остигають готуємо глазур. Змішуємо цукрову пудру з лимонним соком (Можна замінити на молоко). Покриваємо пряники глазур’ю і залишаємо до повного застигання глазурі.
По теме: ( из рубрики Рецепти Печива )