Рецепт Рис з фаршем і овочами
Содержание
Рецепт Рис з фаршем і овочами
Інгредієнти для «Рис з фаршем і овочами»:
Рис (довгозернистий пропарений) — 1 скл.
Фарш м’ясний (Свинина + яловичина) — 300 г
Морква — 1 шт
Перець болгарський — 1 шт
Капуста білокачанна / Капустa — 200 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Помідор — 2 шт
Часник — 2-3 зуб.
Лист лавровий — 2 шт
Перець запашний — 6 шт
Перець чорний — за смаком
Сіль за смаком
Петрушка — за смаком
Олія — 2-3 ст. л.
Рецепт «Рис з фаршем і овочами»:
- Моркву натераємо на крупну тертку, цибулю ріжемо невеликими шматочками.
- Капусту шаткуємо ножем.
- Перець нарізаємо невеликими кубиками.
- У розігрітій сковороді злегка обсмажуємо цибулю на рослинній олії, потім додаємо моркву. Смажимо до м’якості моркви.
- Додаємо капусту і перець, смажимо помішуючи 5 хвилин.
- Розрізаємо помідори навпіл, натераємо на тертку м’якоть помідор. Додаємо натерту м’якоть помідора в сковороду.
- Додаємо фарш, лавровий лист, сіль, перець, запашний перець і видавлений через прес часник. Все добре перемішуємо. Смажимо, розбиваючи лопаткою грудочки фаршу, 5 хвилин.
- Рис добре промиваємо, засипаємо в сковороду, перемішуємо.
- Заливаємо водою, щоб вода покривала рис на 1-1,5 см.
Води краще не долити. Якщо в процесі приготування виявиться, що води мало, її спокійно можна додати. Накриваємо кришкою, варимо на невеликому вогні до випаровування рідини. - Готовий рис викладаємо на тарілку. Подаємо з улюбленими овочами або салатом.
- Посипаємо рис дрібно нарізаною петрушкою. І з задоволенням їмо. Приємного апетиту всім!
По теме: ( из рубрики Рецепти Каша )