8164 Рецепт Рисова каша на молоці. Солодкий сніданок

Рецепт Рисова каша на молоці. Солодкий сніданок


Рецепт Рисова каша на молоці. Солодкий сніданок

ПРИГОТУВАННЯ
20 хвилин

ПОРЦІЇ
2

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

500 мл молока
100 г рису
1 ч.л. цукру
⅓ ч.л. солі
20 г вершкового масла

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. У каструлю налийте 500 мл молока та підігрійте впродовж 2-3 хвилин до легкого димлення.
  2. Промийте 100 г рису та додайте його в каструлю до молока. Разом із рисом додайте 1 ч.л. цукру та ⅓ ч.л. солі. Розмішайте та варіть на вогні трішки нижче середнього 10 хвилин.
  3. Зніміть кашу з вогню та накрийте її кришкою. Лишіть іще на 10 хвилин.
  4. Перед подачею каші додайте 20 г вершкового масла, розмішайте кашу, щоб воно розтало та подавайте.

СКІЛЬКИ ПОТРІБНО РИСУ НА МОЛОЧНУ КАШУ

На дві порції каші ми взяли 100 г рису та 500 мл молока. Зазвичай рис вариться у рідині у співвідношенні 1:2, але молочна каша на те й каша, щоб бути дещо рідкою. Тому тут пропорція більша 1:5. Густішу робити не радимо, а от рідкішу за бажанням можете спробувати.

ЯКЕ МОЛОКО ТА РИС ВИКОРИСТОВУВАТИ

Ми взяли звичайне молоко 2,5% жирності, але цю ж саму кашу можна приготувати буквально на будь-якому молоці до смаку. Менш чи більш жирному, безлактозному або ж рослинному за вашим вибором.

Рис ми брали круглозернистий, але ви також можете поекспериментувати. Не радимо брати клейкий, бо він братиметься грудками. Нечищений рис для каші буде грубуватий, але ви можете спробувати і його.

Читайте ще:  Шоколадно-кавова вівсяна каша "Нічна"
По теме: ( из рубрики Рецепти Каша )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top