1575 Розсипчастий рис "рисинки до рисинки"

Розсипчастий рис «рисинки до рисинки»


Розсипчастий рис «рисинки до рисинки»

Інгредієнти для «Розсипчастий рис» рисинки до рисинки «»:

Рис (200 мл) — 1 скл.
Вода — 400 мл
Масло вершкове — 40 г
Сіль — 1 ч. Л.

Рецепт «Розсипчастий рис» рисинки до рисинки «»:

  1.  Насипати рис в миску. Бажано використовувати скляну, оскільки крохмаль не прилипає до її стінок. Налити води приблизно в три рази більше обсягу рису. Руками добре помити рис. Нахилити миску над раковиною і злити крохмалисту воду. Повторювати цей процес, поки вода не стане прозорою. Я це роблю 7 — 10 разів.
  2. Залити рис холодною водою, прикрити паперовою серветкою і залишити на 1-2 години, а можна і з ранку до вечора або з вечора до ранку. При цьому рис розм’якшується і його необхідно варити набагато менше. Внаслідок чого в ньому зберігається набагато більше корисних речовин.
  3.  Воду злити, ще раз добре промити рис і викласти його в каструлю, в якій ви будете його варити. Для даного способу варіння підійде будь-який посуд. Але бажано не використовувати алюмінієву і емальовану
  4.  Залити 400 мл холодної води.
  5.  Довести до кипіння і варити 3 хвилини на сильному вогні. Це дуже важливо: саме на сильному вогні.
  6.  Додати сіль і вершкове масло. Робити це необхідно саме на цьому етапі.
  7. Закрити кришку, зняти каструлю з плити. Нехай стоїть півгодини, а рис доходить сам по собі. Накривати і укутують каструлю нічим не треба.
Читайте ще:  Рецепт Булгур на молоці
По теме: ( из рубрики Рецепти Каша )
Роздiли
Top