Рецепт Гострі ковбаски для мангала або гриля
Содержание
Рецепт Гострі ковбаски для мангала або гриля
Інгредієнти для «Гострі ковбаски для мангала або гриля»:
Свинина — 2 кг
Цибуля ріпчаста — 3 шт
Паприка солодка — 4 ч. Л.
Перець Кайєн — 3 ч. Л.
Сіль — 2 ст. л.
Перець чорний — 1 ч. Л.
Часник — 4 зуб.
Вода — 150 мл
Соус (Гострий типу табаско) — 3 крапля.
Кишки (Свинячі солоні)
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 5
Рецепт «Гострі ковбаски для мангала або гриля»:
- Кишки беремо на ринку в м’ясному відділі. Вони просолені і заморожені.
У мисці з водою замочуємо їх на 1-2 години. Потім добре промиваємо їх від солі під проточною водою. - Як м’ясо в цьому рецепті у мене свинина з невеликими ділянками жиру, якщо хочете ковбаски пожирніше, то додайте сала або грудинку.
- Для ковбасок з рубленого м’яса:
М’ясо краще злегка заморозити. Так його простіше дрібно нарізати. Нарізаємо на маленькі шматочки. Якщо у Вас є сокира для рубки м’яса, то краще використовувати його. - Для ковбасок з фаршу:
М’ясо порізати на довільні шматочки і прокручуємо його на м’ясорубці
Потім подрібнити цибулю. Лук перекручуємо в кінці, щоб м’ясо не залишалося в м’ясорубці. Додаємо цибулю до м’яса. - Додаємо спеції в м’ясо і добре перемішуємо.
Так само для більш гострого смаку я рекомендую збільшити кількість каєнського перцю і гострого соусу в 2 рази. - Вливаємо в фарш воду і починаємо його відбивати. Так фарш живить в себе воду і стане соковитим. Відбиваємо хвилин 10.
- Тепер є 2 шляхи.
- Фарш можна залишити в мисці, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник маринуватися на добу. Потім дістати і нафарширувати ковбаски. А можна нафарширувати ковбаски і залишити на ніч у холодильнику.
- Фаршируємо оболонку начинкою.
Надягаємо оболонку на насадку. Потім проштовхуємо трохи начинки, прибираємо зайве повітря і зав’язуємо оболонку, формуємо початок ковбаски. І далі продовжуємо набивати. Фаршируються ковбаски досить швидко і просто. При заповненні стежимо за тим, щоб ковбаска виходила більш-менш рівномірною по товщині — без пустот і провалів. Дуже туго ковбаски НЕ набивайте, щоб вони не лопнули при готуванні. Потім зав’язуємо кінець оболонки і перекручуємо, щоб отримати ковбаски бажаної довжини. - Можна начинити і без м’ясорубки беремо зрізане горлечко від пластикової пляшки там, де вузька частина надягаємо оболонку, а з іншого боку проштовхує начинку.
- Перед тим, як починати жарити ковбаски, наколюємо в декількох місцях зубочисткою, для того, щоб вони не лопнули при смаженні.
- Грати змащуємо рослинним маслом, так ковбаски НЕ прилипатимуть до грат. Викладаємо не надто щільно і смажимо з двох сторін до золотистого кольору. У нас пішло приблизно хвилин 5 — 10 на кожну сторону. Ковбаски варто викладати на мангал, коли найбільший жар пройшов і вугілля вкрилися білим попелом і придбали білястий колір. На такому жарі вони відмінно приготуються і не пригорять.
По теме: ( из рубрики Рецепти Свинини )