Рецепт Пасха «Творожна»
Содержание
Рецепт Пасха «Творожна»
Інгредієнти для «Пасха «Творожна»:
опара
Молоко — 250 мл
Цукор — 50 г
Борошно пшеничне / Борошно — 100 г
Дріжджі (пресовані) — 50 г
тісто
Жовток яєчний — 3 шт
Яйце куряче — 1 шт
Цукор — 150 г
Ванільний цукор — 1/2 ч. Л.
Масло вершкове — 100 г
Творог- 200 г
Борошно пшеничне / Борошно — 750 г
Ізюм — 200 г
глазур
Білок яєчний — 3 шт
Цукрова пудра — 200 г
Ванільний цукор — 1/2 ч. Л.
Кислота лимонна — 1/4 ч. Л.
Рецепт «Пасха «Творожна»:
- Для опари. Розчинити дріжджі в теплому молоці. Додати цукор і пшеничне борошно, перемішати і залишити для активації на 30-40 хвилин.
- Жовтки, яйце, цукор, ванільний цукор збиваємо до збільшення в об’ємі.
- Додаємо розтоплене вершкове масло. Масло я розтоплювала в мікрохвильовці і злегка остудила.
- Творог, я брала домашній, перетираємо через сито, якщо не любите крупинки. Я залишила як є. У готовому куличі крупинок не залишилося. Додаємо його до збитих яєць.
- У великій ємності в якій будемо замішувати тісто, з’єднуємо творожно-яєчну суміш з опарою.
У кілька прийомів вводимо просіяне борошно. Тісто має злегка липнути до рук.
Я змастила руки рослинним маслом. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше. Борошном тісто не забивайте.
Ми залишаємо тісто для підйому на 2,5-3 години. За цей час я три рази осаджую тісто. - Після закінчення терміну тісто сильно піднялося і збільшилося в обсязі.
- Ізюм заливаємо окропом. Додаємо в тісто родзинки. Вимішуємо.
- Заповнюємо формочки тестом на 1/3 і залишаємо для вистоювання ще на 15-20 хвилин.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35 — 40 хвилин. - Для глазурі в охолоджені білки додаємо лимонну кислоту, ванільний цукор, збиваємо до стійкої піни. Поступово додаємо цукрову пудру.
- Покриваємо глазур’ю паски.
- Прикрашаємо посипкою. Зі Святом Світлого Великодня !!
По теме: ( из рубрики Рецепти Пасхи )