Рецепт Пасха «Творожна»
2831 Рецепт Пасха "Творожна"

Рецепт Пасха «Творожна»


Рецепт Пасха «Творожна»

Інгредієнти для «Пасха «Творожна»:

опара

Молоко — 250 мл
Цукор — 50 г
Борошно пшеничне / Борошно — 100 г
Дріжджі (пресовані) — 50 г

тісто

Жовток яєчний — 3 шт
Яйце куряче — 1 шт
Цукор — 150 г
Ванільний цукор — 1/2 ч. Л.
Масло вершкове — 100 г
Творог- 200 г
Борошно пшеничне / Борошно — 750 г
Ізюм — 200 г

глазур

Білок яєчний — 3 шт
Цукрова пудра — 200 г
Ванільний цукор — 1/2 ч. Л.
Кислота лимонна — 1/4 ч. Л.

Рецепт «Пасха «Творожна»:

  1. Для опари. Розчинити дріжджі в теплому молоці. Додати цукор і пшеничне борошно, перемішати і залишити для активації на 30-40 хвилин.
  2. Жовтки, яйце, цукор, ванільний цукор збиваємо до збільшення в об’ємі.
  3. Додаємо розтоплене вершкове масло. Масло я розтоплювала в мікрохвильовці і злегка остудила.
  4. Творог, я брала домашній, перетираємо через сито, якщо не любите крупинки. Я залишила як є. У готовому куличі крупинок не залишилося. Додаємо його до збитих яєць.
  5. У великій ємності в якій будемо замішувати тісто, з’єднуємо творожно-яєчну суміш з опарою.
    У кілька прийомів вводимо просіяне борошно. Тісто має злегка липнути до рук.
    Я змастила руки рослинним маслом. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше. Борошном тісто не забивайте.
    Ми залишаємо тісто для підйому на 2,5-3 години. За цей час я три рази осаджую тісто.
  6. Після закінчення терміну тісто сильно піднялося і збільшилося в обсязі.
  7. Ізюм заливаємо окропом. Додаємо в тісто родзинки. Вимішуємо.
  8. Заповнюємо формочки тестом на 1/3 і залишаємо для вистоювання ще на 15-20 хвилин.
    Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35 — 40 хвилин.
  9. Для глазурі в охолоджені білки додаємо лимонну кислоту, ванільний цукор, збиваємо до стійкої піни. Поступово додаємо цукрову пудру.
  10. Покриваємо глазур’ю паски.
  11. Прикрашаємо посипкою. Зі Святом Світлого Великодня !!
Читайте ще:  Рецепт Паска з лимонною глазур'ю
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пасхи)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

восемнадцать + три =

Сейчас читают:
Top