7895 Рецепт Вишуканий варіант. Паска торт

Рецепт Вишуканий варіант. Паска торт


Рецепт Вишуканий варіант. Паска торт

ПРИГОТУВАННЯ
2 год 50 хв

ПОРЦІЇ
1

СКЛАДНІСТЬ
складно

ІНГРЕДІЄНТИ

Для паски:
25 г пресованих дріжджів “Духмяна Хата”
220 мл молока
1 ст.л. цурку
2 ст.л. сметани 20%
225 г цукру
10 г ванільного цукру
100 г вершкового масла 82,5%
1 яйце
1 жовток
1 апельсин
750 г борошна
100 г родзинок
20 г вершкового масла

Для крема:
200 г вершків 33%
50 г цукрової пудри
300 г сиру маскарпоне
Для сиропу:
50 г цукру
50 мл води чи яблучного соку

Для глазурі:
3 яйця
150 г цукру
½ ч.л. лимона

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ\

  1. Дістаньте 100 г вершкового масла з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Вимийте родзинки та дайте їм висохнути. Приготуйте опару: у 220 л теплого молока покришіть 25 г дріжджів “Духмяна Хата”, всипте 1 ст.л. цукру та розмішайте до їх розчинення. Накрийте рушником і лишіть у теплому місці на 20 хвилин.
  2. Коли опара збільшиться, всипте 225 г цукру, 10 г ванільного і дрібку солі. Також додайте 100 г мʼякого масла та 2 ст.л. сметани. Добре перемішайте все віничком або блендером із цією насадкою.
  3. Додайте в опару яйце та жовток. Натріть на дрібній тертці цедру 1 апельсина та вичавіть із половинки сік. Добре перемішайте віничком, щоб сік і цедра рівномірно розподілилися.
  4. Додайте 750 г просіяного борошна та перемішайте тісто лопаткою. Коли мішати стане складно, почніть робити це руками. Тісто потрібно вимішувати приблизно 8-10 хвилин, щоб воно було однорідним. Покладіть його в миску, накрийте рушником чи плівкою із запасом для росту та поставте в тепле місце підходити.
  5. Через годину, коли тісто збільшиться в обʼємі в 2-3 рази, обімніть його і лишіть підходити ще на 40 хвилин, щоб паска була легка та пухка. Вмішайте в тісто 100 г родзинок так, аби вони рівномірно розподілилися по всьому тісту.
  6. Застеліть дно двох форм для випікання пергаментом, стінки змастіть вершковим маслом. Заповніть форми тістом на ⅔ обʼєму, накрийте рушником і лишіть підходити на 15-20 хвилин. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Коли духовка розігріється поставте паски випікатися 40 хвилин на режимі конвекції та верхнього і нижнього жару.
  7. Для крему збийте 200 мл жирних вершків до густоти, поступово всипте 50 г цукрової пудри та збивайте їх разом до стійких піків. Силіконовою лопаткою ніжно введіть 300 г сиру в крем.Налийте 50 мл соку чи води в сотейник, всипте 50 г цукру та доведіть суміш до кипіння. Розріжте паски натроє впоперек та змастіть кожен шматочок сиропом за допомогою силіконового пензлика.
  8. Викладіть низ паски, зверху широкий шар крему, який по товщині буде майже, як сам шар паски. Накрийте 2 шматочком паски, зверху знову викладіть крем. останній шар не змащуйте.
  9. Для меренги: відділіть у 3 яєць білки та змішайте їх із 150 г цукру. Поставте цю суміш на парову баню, мішайте та грійте її до 60 градусів чи поки цукор повністю не розчиниться, а маса не стане білішати. Додайте до меренги ½ ч.л. лимонного соку та збивайте міксером чи блендером із насадкою віничок 7-9 хвилин до утворення стійких піків.
  10. Змастіть паску меренгою та припаліть її пальником до утворення золотавого кольору на поверхні. Переставте паску в холодильник, щоб вона стабілізувалася.
Читайте ще:  Рецепт Дріжджової паски з марципаном із волоського горіха

ЯК ЗБЕРІГАТИ ВЕЛИКОДНІЙ ТОРТ

Позаяк ця паска-торт готується з кремом, зберігати її, як звичайні паски, без холодильника не варто. Після приготування відразу поставте її в холодильник і зберігайте великодній торт лише за холодних температур. Так ваша паска зможе прожити кілька днів, хоча скоріше за все, ви її зʼїсте ще швидше.

По теме: ( из рубрики Рецепти Пасхи )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top