Маффіни гречані з шоколадною начинкою
Содержание
Маффіни гречані з шоколадною начинкою
Інгредієнти для «Мафіни гречані з шоколадною начинкою»:
Яйце куряче — 2 шт
Цукор коричневий — 4 ст. л.
Кефір — 100 мл
Олія — 2 ст. л.
Борошно Черемхова — 1 ст. л.
Розпушувач тесту — 10 г
Висівки (вівсяні від Містраль) — 5 ст. л.
Пластівці гречані (від Містраль) — 6 ст. л.
Шоколад темний (у мене в кубиках гіркий 97,7%) — 5 дол.
Вишня (у мене в’ялена)
Рецепт «Мафіни гречані з шоколадною начинкою»:
- Нам знадобляться вівсяні висівки і гречані пластівці, — на мій смак гречані пластівці дуже добре поєднуються з шоколадом)
- В одній мисці змішуємо цукор і яйця (можна відразу змішати всі рідкі інгредієнти, але я кефіром і маслом в кінці регулювала густоту тіста)
- В іншій змішати всі сухі інгредієнти
- Перемішати і висипати в миску з рідкими складовими
- Все добре перемішати, — на цьому етапі я додавала кефір і масло, і дати тісту постояти хвилин 5
- Розлити тісто в формочки приблизно на 2/3, воно трохи підніметься, і викласти в центр по кубику шоколаду, в одну я поклала в’ялену вишню.
- Випікати в духовці при 180-200С від 20 до 30 хвилин, вони повинні підрум’янитися, але головне, не пересушити! Готовність можна перевірити на суху лучину. І при натисканні пальцем вони будуть злегка пружинити.
- Дістаємо, трохи охолоджуємо і подаємо теплими! Холодні вони теж смачні і зберігають свою м’якість навіть через добу, але ось шоколад там застигає)
По теме: ( из рубрики Рецепти Маффіни )