Рецепт Мафіни з чорницею
Содержание
- 1 Рецепт Мафіни з чорницею
- 1.1 Мафіни з бананом і згущеним молоком
- 1.2 Кавові маффіни з корицею
- 1.3 Швидкі шоколадні маффіни
- 1.4 Бананові мафіни з волоськими горіхами і шоколадом
- 1.5 Мафіни з сиром і шинкою
- 1.6 Домашні маффіни з бананом і нутелою (Starbucks has a rest)
- 1.7 Швидкі маффіни з шматочками шоколаду
- 1.8 Омлетного-беконовий маффин на сніданок
- 1.9 Лимонні маффіни на кефірі
- 1.10 Мафіни з полуницею на молоці
- 1.11 Морквяно-яблучні маффіни
Рецепт Мафіни з чорницею
Складові
Пшеничне борошно 375 г
Розпушувач 1 столова ложка
Коричневий м’який цукор 165 г
Вершкове масло 125 г
Яйце куряче 2 штуки
Молоко 250 мл
Чорниця 185 г
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 210 градусів. Змастіть маслом 12 формочок для мафінів.
2. Просіяти борошно і розпушувач у велику миску. Перемішайте з цукром.
3. Вмішайте розм’якшене масло, злегка збиті яйця і молоко. Все добре перемішайте, але не міксером.
4. Додайте чорницю і акуратно перемішайте. Ложкою викладіть тісто в формочки і печіть 20 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть, не виймаючи.
Мафіни з бананом і згущеним молоком
Складові
Пшеничне борошно 1 склянка
Цукор ½ склянки
Молоко ½ склянки
Згущене молоко ½ банки
Яйце куряче 1 штука
Вершкове масло 30 г
Банани 1 штука
Розпушувач 1 чайна ложка
сіль щіпка
кориця щіпка
Білий шоколад за смаком
Інструкція приготування 35 хвилин
1. Змішати борошно, цукор, сіль, прянощі.
2. Додати згущене молоко, молоко, масло (розм’якшене), яйце.
3. Додати розпушувач.
4. Змастити формочки рослинним маслом, викласти на них тісто.
5. Поверх тесту в кожній з формочок покласти по кілька кружалець банана.
6. Посипати все це справа тертим білим шоколадом.
7. Поставити деко з формочками в розігріту духовку, випікати приблизно 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Кавові маффіни з корицею
Складові
Пшеничне борошно 2 склянки
Цукор ½ склянки
Коричневий цукор ½ склянки
Розпушувач 2 чайні ложки
Мелена кориця 1 чайна ложка
Розчинна кава 2 чайні ложки
Сіль ¼ чайної ложки
Молоко 1 стакан
Куряче яйце (велике) 1 штука
Вершкове масло 120 г
Ванільний екстракт 1 чайна ложка
Шоколадні чіпси 100 г
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть форму для мафінів маслом або покладіть в кожен отвір паперову формочку.
2. У мисці змішайте обидва цукру, борошно, розпушувач, кава, корицю і сіль.
3. В іншій мисці злегка збийте яйце з розм’якшеним вершковим маслом, молоком і ваніллю.
4. З’єднайте обидві суміші і добре перемішайте.
5. Додайте шоколадні чіпси і знову перемішайте.
6. Наповніть формочки на дві третини тестом і випікайте 20-25 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
7. Дайте формі на 5 хвилин, потім перекладіть на блюдо.
Швидкі шоколадні маффіни
Складові
Маргарин 180 г
Какао 4 столові ложки
Цукор ½ склянки
Яйце куряче 3 штуки
Молоко ½ склянки
Пшеничне борошно 2 склянки
Сода ½ чайної ложки
Інструкція приготування 1 годину
1. Розтопити маргарин, додати какао, цукор, молоко — розмішати, закип’ятити і остудити. Додати яйця, збити. Всипати борошно і соду, перемішати.
2. Розкласти по формах, піч 35 хвилин при 180 градусах.
Порада
Можна додати родзинки і горіхи, посипати цукровою пудрою, полити варенням або шоколадом, але це вже ваша фантазія.
Бананові мафіни з волоськими горіхами і шоколадом
Складові
Пшеничне борошно 350 г
Розпушувач 2,5 чайні ложки
Цукор 100 г
Вершкове масло 115 г
Сіль за смаком
Молоко 300 мл
Яйце куряче 2 штуки
Банани 2 штуки
Волоські горіхи 40 г
Темний шоколад 80 г
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Розігріти духовку до 200 градусів.
2. З’єднати борошно з розпушувачем, цукор і сіль.
3. Розтопити вершкове масло і розтерти з яйцями. Додати молоко.
4. Пюріровать банани в блендері.
5. Порубить горіхи.
6. Замісити тісто з борошняної і молочної суміші. Підмішати бананове пюре, горіхи і подрібнений шоколад.
7. Змастити формочки для кексів олією і викласти тісто так, щоб воно покривало 2/3 формочок.
8. Випікати близько 20 хвилин.
Мафіни з сиром і шинкою
Складові
Сир 100 г
Шинка 100 г
Молоко 150 мл
Вершкове масло 100 г
Яйце куряче 3 штуки
Пшеничне борошно 300 г
Розпушувач 2 чайні ложки
Сіль за смаком
Перець мелений чорний за смаком
Інструкція приготування 1 годину
1. Нарізаємо шинку і сир кубиками.
2. Збиваємо яйце з перцем і сіллю.
3. Додаємо молоко і перемішуємо.
4. Додаємо масло (розм’якшене).
5. Додаємо сир і шинку, перемішуємо.
6. Додаємо розпушувач і борошно, замішуємо тісто.
7. Викладаємо тісто в формочки, приблизно на дві третини від висоти формочки.
8. Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах в духовці.
Домашні маффіни з бананом і нутелою (Starbucks has a rest)
Складові
Вершкове масло 100 г
Пшеничне борошно 400 г
Цукор 125 г
Розпушувач 2,5 чайні ложки
Сіль ¼ чайної ложки
Молоко 200 мл
Яйце куряче 1 штука
Нутелла ¼ банки
Банани 4 штуки
Інструкція приготування 45 хвилин
1. В окремій ємності змішати злегка збите яйце, молоко і охолоджене розтоплене масло.
2. Влити молочну суміш до борошняної і обережно перемішати.
3. Додати банани, попередньо пом’яті виделкою, і перемішати ще раз.
4. Розкласти тісто в силіконові форми для мафінів, заповнивши їх приблизно на 2/3, зверху покласти нутеллу, зробити візерунки зубочисткою.
5. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
6. Дістати, дати маффин охолонути, вийняти, сфотографувати і з’їсти.
Швидкі маффіни з шматочками шоколаду
Складові
Вершкове масло 150 г
Гіркий шоколад 150 г
Яйце куряче 3 штуки
Цукор 75 г
Пшеничне борошно 100 г
Пекарський порошок ½ чайної ложки
Інструкція приготування
1. Розігріти духовку до 175 градусів.
2. Збити яйця з цукром і розмішати з маслом.
3. Додати борошно, пекарський порошок і шматочки шоколаду.
4. Викласти у формочки і випікати 20 хвилин.
Омлетного-беконовий маффин на сніданок
Складові
Яйце куряче 6 штук
Помідори 1 штука
Мелений чорний перець за смаком
Велика морська сіль за смаком
Бекон 12 шматків
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Разогревваем духовку до 180 градусів.
2. Розбиваємо яйця в миску і збиваємо вінчиком або виделкою як звичайну заготівлю для омлету.
3. Додаємо до яєць нарізаний дрібно помідор, сіль, перець. Добре перемішуємо.
4. Беремо залізну форму для декількох капкейков або маффінів (у мене їх 6) і кожне гніздо вистилає тонкими скибочками бекону в один шар.
5. Вливаємо в кожну заготовку яєчну суміш так, щоб вона трохи (3-4 мм) не досягала країв форми (інакше яйце буде підніматися і витікати через край).
6. Ставимо в духовку і запікаємо близько 20 хвилин. Пропечене омлету можна перевіряти так само, як і готовність будь-якої випічки — дерев’яною зубочисткою.
Порада
Взагалі кажучи, в такого роду омлетного маффіни можна додавати будь-яку улюблену вами начинку: попередньо пасерують і дрібно порізані гриби, шпинат, підсмажену цибулю. Просто, даємо волю фантазії і вперед — на нові експерименти! Ну, а якщо ви не вживаєте свинину, то бекон можна з легкістю замінити більш дорогим і делікатесним інгредієнтом — прошутто.
Лимонні маффіни на кефірі
Складові
Лимон 1 штука
Цукор 1,5 склянки
Яйце куряче 3 штуки
Пшеничне борошно 2 склянки
Рослинна олія 1 стакан
Сухі дріжджі 1,5 чайні ложки
Кефір 1 склянка
Інструкція приготування 25 хвилин
1. З лимона натерти шкірку, приблизно 1-2 чайної ложки.
2. Збити яйця з цукром.
3. Додати масло, лимонний сік і натерту цедру, постійно збиваючи на середніх оборотах.
4. Змішати борошно і дріжджі. Просіяти в яєчну суміш, перемішати.
5. Додати кефір, акуратно перемішати ще раз, розкласти по формах.
6. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин — вони відразу характерно піднімуться.
Мафіни з полуницею на молоці
Складові
Молоко ½ склянки
Рослинна олія ¼ склянки
Куряче яйце (велике) 1 штука
Сіль ½ чайної ложки
Розпушувач 2 чайні ложки
Цукор ½ склянки
Пшеничне борошно 1,75 склянки
Полуниця 150 г
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть форму для мафінів маслом або покладіть в кожен отвір паперову формочку.
2. У мисці змішайте розпушувач, цукор і борошно.
3. В іншій мисці збийте яйце з молоком і олією.
4. З’єднайте обидві суміші і добре перемішайте.
5. Додайте 1 склянку нарізаної невеликими шматочками полуниці і акуратно перемішайте, не пошкодивши ягоди.
6. Наповніть формочки на дві третини тестом і випікайте 20-25 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
7. Дайте формі на 1 хвилину, потім перекладіть на блюдо.
Морквяно-яблучні маффіни
Складові
Пшеничне борошно 150 г
Розпушувач 10 г
Мелена кориця 1 столова ложка
Соняшникова олія 80 мл
Яйце куряче 2 штуки
Цукор 140 г
Морква 120 г
Яблуко 100 г
Пекан 50 г
Кокосова стружка 25 г
Ізюм 50 г
Подрібнений мигдаль 50 г
Вершкове масло 20 г
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Змішати борошно, сіль, розпушувач і мелену корицю.
2. У великій мисці збити яйця, додати до них цукор і продовжувати збивати. Поступово додати соняшникову олію, терту моркву і терте яблуко, потім кокосову стружку, нарубані ножем горіхи пекан, родзинки.
3. Отриману кашу змішати з борошном, сіллю, розпушувачем і корицею.
4. Форми для маффінів змастити вершковим маслом і наповнити тестом. Посипати зверху мигдальною крихтою і відправити маффіни в духовку, розігріту до 170 градусів, на двадцять п’ять хвилин.