Вівсяні лимонно-макові мафіни
1592 Вівсяні лимонно-макові мафіни

Вівсяні лимонно-макові мафіни


Вівсяні лимонно-макові мафіни

Інгредієнти для “Вівсяні лимонно-макові мафіни”:

Для тесту

Пластівці вівсяні  – 1/2 скл.
Кефір (кисле молоко, пахта) – 1 скл.
Борошно пшеничне – 1 … 1.5 скл.
Розпушувач тіста – 2 ч. Л.
Сода – 1/2 ч. Л.
Сіль – 1/2 ч. Л.
Мак – 2 ст. л.
Цукор – 3/4 скл.
Яйце куряче (кімнатної температури) – 1 шт
Олія – ​​1/4 скл.
Ванільна есенція – 1 ч. Л.
Сік лимонний – 4 ч. Л.
Цедра лимона – 1 ст. л.

Читайте также: Кролики – акселераты

для глазурі

Сік лимонний – 1.5 … 2 ст. л.
Цукрова пудра – 100 г

Рецепт “Вівсяні лимонно-макові мафіни”:

  1.  Приготувати необхідні інгредієнти. Духовку розігріти до 200 градусів.
  2.  У невеликій мисці перемішати вівсяні пластівці і кефір. Дати постояти, поки готуємо інші інгредієнти.
  3.  У велику миску додати борошно, розпушувач, соду, сіль і мак. Перемішати віночком.
  4.  В окремій мисці збити яйце з цукром. Додати рослинне масло, екстракт ванілі, лимонний сік і цедру лимона, збити. Додати вівсяну суміш і перемішати.
  5.  У форму для мафінів вкласти паперові формочки і заповнити тестом на ¾ об’єму. При відсутності паперових формочок, необхідно форму змастити маслом. При бажанні, зверху посипати тростинним цукром.
  6. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 18-21 хвилин або до готовності.
  7. Готові маффіни охолодити і при бажанні покрити глазур’ю. Для глазурі змішати цукрову пудру з лимонним соком.
    Смачного!
Читайте ще:  Мафіни з яблучним пюре
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Маффіни)
Сейчас читают:
Top