Вівсяні лимонно-макові мафіни
Содержание
Вівсяні лимонно-макові мафіни
Інгредієнти для «Вівсяні лимонно-макові мафіни»:
Для тесту
Пластівці вівсяні — 1/2 скл.
Кефір (кисле молоко, пахта) — 1 скл.
Борошно пшеничне — 1 … 1.5 скл.
Розпушувач тіста — 2 ч. Л.
Сода — 1/2 ч. Л.
Сіль — 1/2 ч. Л.
Мак — 2 ст. л.
Цукор — 3/4 скл.
Яйце куряче (кімнатної температури) — 1 шт
Олія — 1/4 скл.
Ванільна есенція — 1 ч. Л.
Сік лимонний — 4 ч. Л.
Цедра лимона — 1 ст. л.
Читайте также: Кролики – акселераты
для глазурі
Сік лимонний — 1.5 … 2 ст. л.
Цукрова пудра — 100 г
Рецепт «Вівсяні лимонно-макові мафіни»:
- Приготувати необхідні інгредієнти. Духовку розігріти до 200 градусів.
- У невеликій мисці перемішати вівсяні пластівці і кефір. Дати постояти, поки готуємо інші інгредієнти.
- У велику миску додати борошно, розпушувач, соду, сіль і мак. Перемішати віночком.
- В окремій мисці збити яйце з цукром. Додати рослинне масло, екстракт ванілі, лимонний сік і цедру лимона, збити. Додати вівсяну суміш і перемішати.
- У форму для мафінів вкласти паперові формочки і заповнити тестом на ¾ об’єму. При відсутності паперових формочок, необхідно форму змастити маслом. При бажанні, зверху посипати тростинним цукром.
- Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 18-21 хвилин або до готовності.
- Готові маффіни охолодити і при бажанні покрити глазур’ю. Для глазурі змішати цукрову пудру з лимонним соком.
Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Маффіни )