Рецепт Ніжні шоколадні маффіни
Содержание
Рецепт Ніжні шоколадні маффіни
Складові
Вершкове масло 100 г
Яйце куряче 1 штука
Пшеничне борошно 7 столових ложок
Розпушувач 2 чайні ложки
Молоко ½ склянки
Цукор 5 столових ложок
сіль щіпка
Какао-порошок 2 чайні ложки
Інструкція приготування 20 хвилин
1. Змішати яйце, масло, молоко і нагріти на водяній бані, помішуючи. Краще спочатку в миску додати яйце і трохи збити. Масло можна топлене додати.
2. Додати цукор і сіль і збити до повного розчинення.
3. Всипати розпушувач, какао і борошно (до консистенції дуже густої сметани). У рецепті ПРИБЛИЗНО вказані 7 столових ложок борошна, у вас їх може бути і більше і менше — найголовніше, щоб консистенція була дуже густої сметани.
4. Тісто розкласти по формах і запекти в духовці при 180 градусах приблизно 20-25 хвилин.
Порада
Замість вершкового масла і какао-порошку можна взяти шоколадне масло — 100 грам.
Шоколадні мафіни з ягодами
Складові
Пшеничне борошно 240 г
Какао 3 чайні ложки
Цукор 200 г
Розпушувач тесту 2 чайні ложки
Яйце куряче 1 штука
Рослинна олія 100 мл
Молоко 200 мл
Ванілін на кінчику ножа
сіль щіпка
Свіжі ягоди 110 г
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Акуратно перемішати яйце з молоком і олією. Чи не збивати.
2. У глибокій мисці змішати борошно, розпушувач, какао, цукор, сіль, ванілін. Дуже ретельно перемішати.
3. Влити яєчно-молочну суміш в миску з борошном. Перемішати ложкою, чи не розбиваючи грудочок. Не потрібно ретельно перемішувати.
4. Додати ягоди, можна обійтися і без них, тоді маффіни будуть просто шоколадні. Можна додати шоколадну крихту або рідкий ароматизатор на (першої стадії).
5. Викласти по формах. Можна використовувати силіконові, в які вкласти листочки паперу для випічки або спеціальні паперові формочки.
6. Випікати в духовці при температурі 200 градусів. У великих формочках маффіни пропікалися за 23 хвилини. Періодично перевіряйте готовність зубочисткою.
7. Після випікання формочки необхідно викласти на решітку і дати трохи охолонути.
Порада
Теплі маффіни смачніше!
Лимонні маффіни з цедрою
Складові
Пшеничне борошно 1,5 склянки
Цукор ½ склянки
Вершкове масло 100 г
Яйце куряче 2 штуки
Молоко 100 мл
Лимон 2 штуки
Розпушувач 1 чайна ложка
сіль щіпка
Інструкція приготування 20 хвилин
1. Яйця збити з цукром і сіллю, додати вершкове масло, лимонну цедру і сік одного лимона, як слід розмішати.
2. Всипати склянку борошна, додати розпушувач і перемішати.
3. Влити молоко, розмішати і всипати борошно, що залишилося. Знову ретельно перемішати.
4. Викласти тісто в форму, поставити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікати 20-25 хвилин.
Порада
Вершкове масло повинно бути м’яким; яйця, молоко і лимон — кімнатної температури. Якщо виключити з даного рецепт лимон, вийде класичний рецепт маффінів, який використовується як основа для приготування кексів з ягодами, фруктами, горіхами або чим завгодно ще.
Мафіни з журавлиною і мускатним горіхом
Складові
Вершкове масло 120 г
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 2 штуки
Ванільний екстракт 1 чайна ложка
Сметана 1 банка
Пшеничне борошно 2 склянки
Розпушувач 1 чайна ложка
Мелений мускатний горіх за смаком
Сода ½ чайної ложки
Сіль ¼ чайної ложки
Свіжа журавлина 115 г
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть форму для мафінів маслом або покладіть в кожен отвір паперову формочку.
2. У мисці збийте розм’якшене вершкове масло і цукор. Потім додайте злегка збиті яйця, ваніль і сметану. Добре збийте.
3. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду, 0,5 чайні ложки мускатного горіха і сіль.
4. З’єднайте обидві суміші, додавши журавлину і добре перемішайте.
5. Наповніть формочки на дві третини тестом, зверху злегка посипати мускатним горіхом і випікайте 20-25 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
6. Залиште в формі на 1 хвилину, потім перекладіть на блюдо.
Мафіни з яблуком, спеціями і вівсянкою
Складові
Пшеничне борошно 250 г
Цукор 2 столові ложки
Розпушувач 2 чайні ложки
Мелена кориця ¼ чайної ложки
Сода 1 чайна ложка
Мелений імбир ¼ чайної ложки
Сіль ¼ чайної ложки
Кефір 120 мл
Виноградна олія 55 мл
Яблучне пюре 130 г
Яєчний білок 2 штуки
Вівсяні пластівці 30 г
Цукор мусковадо 55 г
Вершкове масло 30 г
Імбирні цукати 2 столові ложки
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Злегка змастити маслом і обсипати борошном форму для випікання.
2. Змішати віночком у великій мисці 215 грам борошна, цукор, розпушувач, соду, спеції і сіль.
3. В іншій мисці змішати кефір, яблучне пюре і рослинне масло. Додати суміш в борошно і розмішати. Особливо важливо знати міру: тісто має стати більш-менш однорідним, але залишитися пухким.
4. Злегка збити два білки, лопаткою ввести в тісто.
5. Розкласти тісто по формочках.
6. Розтопити вершкове масло і змішати його з вівсянкою, цукром мусковадо, дрібно нарізаними імбирними цукатами і двома столовими ложками борошна. Щедро посипати сумішшю маффіни, трохи притиснути.
7. Випікати маффіни при 175 градусах приблизно двадцять-двадцять п’ять хвилин.
Порада
Щоб капкейкі і мафіни пропікалися рівномірно і їх шапочка з’їжджати набік (що трапляється в режимі конвекції), треба, поставивши їх в духовку, хвилин через дев’ять-десять перевернути листи на 180 градусів — задом наперед.
Цитрусові мафіни
Складові
Мигдаль 25 г
Яйце куряче 2 штуки
Лимон 2 штуки
Молоко 150 мл
Апельсини 1 штука
Вершкове масло 50 г
Пшеничне борошно 300 г
Тростинний цукор 50 г
Сода 1 чайна ложка
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Злегка обсмажений мигдаль потовкти у ступці і змішати з борошном, содою, цукром і цедрою лимонів і апельсина. Вичавити з позбавлених цедри цитрусових сік і збити його віночком з молоком, яйцями і розтопленим вершковим маслом, після чого влити в миску до борошна і перемішати виделкою до отримання зернисто-неохайного тесту.
2. Це неохайне, що складається з дрібних грудок тісто розкласти по формах (дуже зручні силіконові форми на кілька маффинов є у Tefal) і поставити в духовку, розігріту до двохсот градусів на двадцять — двадцять п’ять хвилин. Після чого дати трохи охолонути і ставити на стіл.
Малинові мафіни
Складові
Яйце куряче 2 штуки
Білий дрібний цукор 1 склянка
Вершкове масло 130 г
Лимон 1 штука
Пшеничне борошно за смаком
Сода 1 чайна ложка
Малина за смаком
Інструкція приготування 20 хвилин
1. Змішуємо яйця і цукор.
2. Растапливаем масло в мікрохвильовій печі (10-20 секунд), додаємо в суміш.
3. Потім беремо чайну ложку соди і капає на неї лимонний сік і, поки піниться, додаємо її в суміш.
4. Потім додаємо борошна так, щоб ложка стояла, тому що коли ми додамо малину, тісто стане рідким.
5. Далі додаємо малину (10 ягід, тоді у кексів з’явиться приємний малиновий присмак).
6. Перемішуємо блендером, так щоб ягоди «злилися» з тестом.
7. Тісто виходить рожевим. Не лякайтеся, що тісто вийшло рідким, воно таким має бути.
8. Заливаємо тісто в маленькі формочки для кексів і ставимо в уже заздалегідь розігріту духовку (180 градусів) і випікаємо 15-20 хвилин.
Порада
Якщо ви не додасте малину, то у вас вийдуть самі звичайні маффіни. Ви також можете додати сюди будь-які інші ягоди.
Маффіни з корицею, родзинками і горіхами
Складові
Пшеничне борошно 300 г
Цукор 250 г
Вершкове масло 110 г
Розпушувач 2 чайні ложки
Сіль за смаком
Ізюм 95 г
Яйце куряче 2 штуки
Ванільний цукор 2 чайні ложки
Молоко 130 мл
Арахіс 50 г
Мелена кориця 1,5 столові ложки
Інструкція приготування 35 хвилин
1. Зсипати в одну ємність борошно, розпушувач (або соду), сіль і корицю. Все перемішати.
2. Розтопити масло, всипати цукор і ванільний цукор, додати по одному яйця і помішувати вінчиком або міксером до стану зернистого сиропу. Влити молоко і ретельно перемішати.
3. Влити приготовлену суміш в борошно і, повільно помішуючи, замісити тісто, схоже за консистенцією на перетримати манну кашу — досить щільне і густе.
4. У кавомолці або блендері потовкти арахіс. Ізюм ретельно промити і залишити розм’якшуватися в теплій воді на 5-10 хвилин.
5. Вмішати родзинки і арахіс в тісто, постаратися розподілити його по тесту рівномірно.
6. Розігріти духовку до 200 градусів, взяти силіконову форму для мафінів, на 2/3 наповнити її тестом. Випікати в духовці 20-25 хвилин.
Порада
Арахіс цілком можна замінити на фундук, а родзинки — на заморожені ягоди. Головне не розморожувати їх, а відразу всипати в тісто.
Мафіни з цілої голубикой
Складові
Пшеничне борошно 150 г
Цукор 70 г
Молоко 110 мл
Вершкове масло 40 г
Розпушувач ½ столової ложки
Сіль ⅓ чайної ложки
Яйце куряче 1 штука
Лохина 60 г
Інструкція приготування 35 хвилин
1. Змішати в мисці борошно, цукор, сіль і розпушувач.
2. В окремій мисці змішати тепле молоко, вершкове масло (м’яке), яйце. Збити. В отриману суміш поступово додати суміш з пункту 1.
3. В отриману суміш додати миту лохину. Акуратно перемішати, щоб не роздавити ягоди.
4. Форму для випічки змастити вершковим маслом, можна злегка присипати борошном.
5. Заповнити отриманою сумішшю формочку для випікання на 2/3. Це необхідно, тому що маффин в процесі випікання підніметься.
6. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів 20 хвилин.
Порада
Час випікання може варіюватися в залежності від глибини формочки для випічки