Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною
111 Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною


Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Пшеничне борошно 100 г

Толокно 100 г

Яйце куряче 3 штуки

Цукор 100 г

Мед 2 столові ложки

Рослинна олія 150 мл

Морква 3 штуки

Сіль ½ чайної ложки

Розпушувач 2 чайні ложки

Кориця на смак

Чорна смородина 1,5 склянки

Гречана мука 100 г

Інструкція приготування 1 годину

1. Змішати всі види борошна з сіллю, розпушувачем і корицею.
2. В окремій мисці збити яйця з цукром, додати мед і рослинне масло.
3. Почистити і натерти моркву.
4. Змішати борошняну суміш з яєчно-цукрової, додати моркву і ягоди.
5. Перекласти у форми для випікання, прокладені одноразовими вкладками, випікати 20-25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

Мафіни з журавлиною

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Пшеничне борошно 290 г

Журавлина 200 г

Вершкове масло 110 г

Цукор 250 г

Яйце куряче 2 штуки

Молоко 120 мл

Бальзамічний крем 2 чайні ложки

Розпушувач 2 чайні ложки

сіль щіпка

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Віночком змішати борошно, сіль і розпушувач. За допомогою міксера на великій швидкості збити вершкове масло (попередньо нагрів його до кімнатної температури) з цукром. Потім по одному додати яйця, а потім бальзамічний крем.
2. Переключити міксер на найповільніший режим, всипати в масло з цукром борошняну суміш, розмішати і поступово влити молоко. Заважати до тих пір, поки тісто не стане більш-менш однорідним, після чого ложкою або лопаткою вмішати журавлину.
3. Розкласти тісто в форми і поставити в духовку, розігріту до 190 градусів, на двадцять хвилин.

Маленькі кукурудзяні мафіни

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Вершкове масло 4 столові ложки

Читайте ще:  Рецепт Кокосово-мигдальні маффіни

Цибуля ріпчаста 60 г

Часник 2 зубчики

Пшеничне борошно 1 склянка

Кукурудзяне борошно 1 склянка

Цукор 1 столова ложка

Розпушувач 2 чайні ложки

Сіль 1 чайна ложка

Кайенскийперець ¼ чайної ложки

Сода ½ чайної ложки

Молоко 1 стакан

Натуральний йогурт 100 мл

Яйце куряче 2 штуки

Сир Пепер джек 60 г

Інструкція приготування

1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Змастіть рослинним маслом 2 форми для маленьких маффинов.
2. Розтопити вершкове масло в сотейнику на невеликому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю і готуйте, помішуючи, 3 хвилини, але не підрум’янюємо. Додайте подрібнений часник і готуйте ще 3 хвилини, помішуючи. Залиште остигати.
3. У мисці змішайте обидві борошна, цукор, розпушувач, сіль, соду і кайенский перець.
4. В іншій мисці змішайте йогурт, молоко і яйця. Додайте цибулю і тертий сир.
5. У центрі суміші з борошном зробіть отвір і втрутився йогуртовую масу. Добре вимісити, але не довго.
6. У кожну форму покладіть по 1 столовій ложці тесту і випікайте 10-12 хвилин до готовності. Охолодіть 5 хвилин у формі і перекладіть на блюдо.

Мафіни з чорницею і корицею

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Пшеничне борошно 435 г

Розпушувач 2 чайні ложки

Сіль 1 чайна ложка

Кориця ¾ чайної ложки

Цукор 180 г

Вершкове масло 80 г

Жирне молоко 230 мл

Яйце куряче 3 штуки

Чорниця 100 г

Інструкція приготування

1. Нагріти духовку до 180 градусів. Викласти 18 паперових формочок для випікання мафінів на дві або три форми для випічки маффінів.
2. Просіяти борошно у велику миску, додати розпушувач, сіль і корицю. Перемішати і висипати цукор. Виделкою втерти несолоне вершкове масло, поки суміш не буде нагадувати крихти.
3. Використовуючи вилку, збити разом молоко і яйце в гуртку. Легенько влити цю рідину в суміш з борошна, потім збити і додати чорницю лопаткою з гумовим наконечником.
4. Заповнити паперові формочки тестом на дві третини. Запікати маффіни в центрі духовки протягом 25 хвилин, поки вони не піднімуться і не стануть золотисто-коричневими. Залишити їх в папері на кілька хвилин, потім зняти папір і перекласти на решітку. Подавати або теплими, або відразу після готування.

Вишнево-мигдальні маффіни

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Вершкове масло 120 г

Цукор 1 стакан

Пшеничне борошно 2 склянки

Куряче яйце (велике) 2 штуки

Читайте ще:  Мафіни з варенням

Молоко ½ склянки

Розпушувач 2 чайні ложки

Сіль ½ чайної ложки

Вишня 320 г

Пластівці мигдалю 120 г

Екстракт мигдалю 1 чайна ложка

Інструкція приготування

1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть маслом форму для мафінів або покладіть в кожен отвір по паперовій формочке
2. У мисці міксером збийте розм’якшене вершкове масло з цукром до стану крему. Потім по одному введіть яйця.
3. Очистіть вишню від кісточок і наріжте невеликими шматочками. Злегка просушіть.
4. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
5. Введіть сухі інгредієнти в масляну суміш разом з молоком і мигдальним екстрактом.
6. Потім акуратно вмішати мигдаль і вишню.
7. Розкладіть тісто по формах, зверху злегка присипте цукром і випікайте 25-30 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.

Персикові мафіни зі спеціями

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Пшеничне борошно 4,5 склянки

Сіль 1 чайна ложка

Розпушувач 4,5 чайні ложки

Коричневий цукор 2 склянки

Мелений мускатний горіх ½ чайної ложки

Мелена кориця 1 чайна ложка

Мелений духмяний чорний перець ½ чайної ложки

Яйце куряче 2 штуки

Молоко 1,25 склянки

Персики 4 штуки

Рослинна олія ¾ склянки

Інструкція приготування

1. Очистіть персики від кісточок і дрібно наріжте.
2. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть маслом форму для мафінів або покладіть в кожен отвір по паперовій формочке.
3. У мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач, цукор і спеції.
4. В іншій мисці змішайте яйця, рослинне масло і молоко.
5. З’єднайте яєчну суміш з сухими інгредієнтами і додайте персики.
6. Розкладіть тісто по формах і випікайте 25-30 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
7. Охолодіть 5 хвилин у формі і перекладіть на блюдо.

Апельсинові маффіни з шоколадною крихтою

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Пшеничне борошно 200 г

Коричневий цукор 50 г

Розпушувач 1,5 чайні ложки

Апельсини 1 штука

Знежирений сир Філадельфія 175 г

Темний шоколад 100 г

Яйце куряче 2 штуки

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Шоколад порубати ножем. З апельсина зняти цедру і вичавити сік (повинно вийти близько 100 мл).
2. Просіяти борошно і розпушувач, додати цукор.
3. Окремо змішати сік і цедру апельсина з Філадельфією, додати яйця. Всипати борошняну суміш і добре збити міксером.
4. Акуратно вмішати шоколадну крихту, розлити тісто по 12 формочках для маффінів, заповнюючи їх на 2/3.
5. Випікати 30 хвилин при 180 градусах.

Читайте ще:  Рецепт Маффіни з чаєм матчу

Порада

Я використовую цельнозерновую пшеничне борошно, так що кексики виходять не тільки смачні, але і корисні!

Гарбузові маффіни з йогуртовим кремом

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Пшеничне борошно ½ склянки

Розпушувач ¼ чайної ложки

Мелена кориця ¼ чайної ложки

Сода ¼ чайної ложки

Мелений імбир щіпка

Мелений мускатний горіх щіпка

сіль щіпка

Цукор ¼ склянки

Вершкове масло 2 столові ложки

Яєчний білок 1 штука

Гарбузове пюре ¼ склянки

Молоко 2 столові ложки

Ванільний екстракт 1 чайна ложка

Сир Рікотта 2 столові ложки

Маргарин 2 чайні ложки

Цукрова пудра 2 столові ложки

Йогурт 2 столові ложки

Лимон 1 штука

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. Змішайте борошно, розпушувач, соду, корицю, імбир, мускат і сіль. В іншій мисці змішайте розм’якшене масло і цукор, додайте яєчний білок, а потім гарбузове пюре, молоко і 0,5 чайні ложки ванілі. Введіть сухі інгредієнти і добре перемішайте.
3. Розкладіть тісто по 8 невеликим паперовим формочках для маффінів, наповнивши з на три чверті. Поставте на деко і випікайте 10-15 хвилин до готовності.
4. У невеликій мисці збийте рикотту, маргарин і цукрову пудру міксером до стану крему. Додайте йогурт і залишилася ваніль. Знову добре збийте.
5. Охолодіть маффіни і прикрасьте кремом і тонко нарізаної лимонною цедрою.

Веганські маффіни з морквою і журавлиною

Рецепт Мафіни з морквою і чорною смородиною

Складові

Пшеничне борошно 1,5 склянки

Морква 2 штуки

Вівсяне борошно ½ склянки

Апельсиновий сік ⅓ склянки

Цукор 1 стакан

Терта цедра апельсина 2 чайні ложки

Рослинна олія 70 мл

Розпушувач 2,5 чайні ложки

Насіння льону 1 столова ложка

Сіль ¼ чайної ложки

Вода ¼ склянки

Свіжа журавлина 200 г

Інструкція приготування 1 годину

1. Духовку нагрійте до 180 градусів і змастіть форму для кексів олією.
2. Натріть моркву на тертці.
3. Всі сухі інгредієнти змішайте.
4. В іншій мисці збийте апельсиновий сік, цедру, олію та воду, потім додайте моркву. Після цього змішайте обидві суміші до однорідної маси. Додайте журавлину.
5. Розлийте тісто по формах і випікайте 35-40 хвилин.
6. Остудіть і подавайте до столу.

Плрада

Якщо при змішуванні з сухими інгредієнтами тісто виходить дуже густим потрібно додати трохи води або апельсинового соку.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Маффіни)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

2 + тринадцать =

Сейчас читают:
Top