Рецепт Мафіни з булгуром
Содержание
Рецепт Мафіни з булгуром
Дроблена пшениця булгур хороша тим, що не розварюється в кашу і в готовому стані впевнено тримає форму. У цих маффінів завдяки повторній тепловій обробці крупинки булгура набухають до своєї граничної, дивно ніжною кремовою консистенції і роблять тісто в буквальному сенсі слова соковитим. Зернова борошно, як і булгур, допомагає перетворити ці маффіни в максимально дієтичний сніданок.
Читайте также: Мясо-яичные породы уток
Складові
Яйце куряче 2 штуки
Молоко 1 стакан
Рослинна олія 3 столові ложки
Цільнозернових борошно 1,5 склянки
Булгур 1 стакан
Розпушувач 3 чайні ложки
Сіль 1 чайна ложка
Листя чебрецю 2 столові ложки
Інструкція приготування 35 хвилин
1. У невеликій каструлі закип’ятити дві склянки води і висипати булгур. Перемішати, довести до кипіння і варити на повільному вогні п’ятнадцять хвилин до готовності. Тим часом в глибокій мисці збити віночком два яйця.
2. Влити до яєць стакан молока і перемішати. Додати рослинне масло. Готовий булгур перекласти з каструлі в окрему миску і залишити остуджувати.
3. Остиглий булгур всипати в миску з молочно-яєчною сумішшю і перемішати. В окрему миску просіяти борошно і змішати з розпушувачем і чайною ложкою солі.
4. Додати в суміш з булгуром листя свіжого чебрецю, обірвавши їх прямо з гілочок. Перемішати і потім з’єднати рідку суміш з борошном. Знову все перемішати, але не надто ретельно — тісто повинно вийти злегка грубуватим.
5. Форми для маффінів змастити олією. Краще взяти силіконові форми, до яких не пригорає тісто, — тоді можна буде не використовувати паперові капсули.
6. Акуратно за допомогою ополоника або столової ложки наповнити кожну формочку приблизно на 3/4 об’єму тестом.
7. Поставити форму з мафінів в розігріту до 180 градусів духовку і випікати тридцять — тридцять п’ять хвилин. За п’ять-сім хвилин до готовності температуру в духовці можна збільшити, щоб підрум’янити маффіни.
8. Готові маффіни остудити прямо у формі, потім витягти, натиснувши пальцем знизу. Подавати маффіни теплими або остудити до кімнатної температури.
Порада
Ці мафіни відмінно підійдуть до сніданку, з шматочком вершкового або м’яким сиром. Гарні як теплими, так і остиглими. Смачного!
Шоколадні мафіни з какао
Складові
Яйце куряче 1 штука
Молоко 150 мл
Пшеничне борошно 175 г
Цукор 100 г
Рослинна олія 60 мл
Розпушувач 10 г
Какао 45 г
Сіль 2 г
Інструкція приготування
1. Збити яйце і додати в нього масло.
2. Просіяти борошно, цукор, какао, розпушувач і сіль. Додати до яєчної суміші. Влити молоко і добре вимісити до однорідної консистенції.
3. Викласти суміш в змащені маслом формочки для маффінів і пекти при 200 градусах 20-25 хвилин.
Маффіни з шоколадом
Складові
Яйце куряче 3 штуки
Пшеничне борошно 200 г
Цукор 100 г
Шоколад 200 г
Вершкове масло 100 г
Розпушувач 2 чайні ложки
Інструкція приготування 25 хвилин
1. Шоколад порубати на шматочки розміром приблизно 0,5х0,5 см.
2. Масло розтерти з цукром. Додати яйця, перемішати. Додати шматочки шоколаду, перемішати.
3. Потім додати розпушувач і борошно, замісити не надто густе тісто.
4. Викласти тісто в невеликі формочки на 2/3 висоти, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 25 хвилин. Готовність перевірити за допомогою сірника або зубочистки.
Маффіни
Складові
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 2 штуки
Вершкове масло 75 г
Сметана 220 г
Пшеничне борошно 1,5 склянки
Сода 1 чайна ложка
Волоські горіхи 50 г
Світлий родзинки 190 г
Цукрова пудра 50 г
Інструкція приготування
1. Яйця з цукром збити до утворення білої маси. Додати розтоплене масло, сметану і гаситься оцтом соду. Добре збити, додаючи борошно.
2. Невеликі формочки змастити олією, розлити тісто, не заповнюючи форми цілком, додати в кожну трохи родзинок, посипати нарізаними горіхами.
3. Випікати в попередньо нагрітій духовці на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Готові маффіни остудити і посипати цукровою пудрою.
Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду
Складові
Цукор 60 г
Какао 1 столова ложка
Шоколад 100 г
Молоко 50 мл
Пшеничне борошно 120 г
Розпушувач 1 чайна ложка
Яйце куряче 1 штука
Вершкове масло 70 г
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Духовку розігріти до 180 градусів.
2. У каструлю покласти масло, цукор, шоколад (30 грам), какао і молоко. Довести суміш до кипіння і зняти з вогню.
3. Коли суміш охолоне, додати яйце і трохи збити.
4. Додати борошно і розпушувач, перемішати.
5. Що залишився шоколад порубати.
6. Форму заповнити тестом на 2/3, потім втопити в ньому шматочки шоколаду.
7. Випікати 25 хвилин.
Бананові мафіни
Складові
Пшеничне борошно 2,5 склянки
Банани 2 штуки
Тростинний цукор 0,2 склянки
Білий дрібний цукор 0,8 склянки
Вершкове масло 100 г
Яйце куряче 2 штуки
Розпушувач 2 чайні ложки
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Масло і цукор (тростинний і білий) змішати, додати яйця, борошно і розпушувач. Банани пом’яти виделкою і додати в загальне тісто. Має вийти некруте тісто, якщо тісто рідке, то варто додати ще борошна поки вас не влаштує консистенція. Тісто вилити у форму для випікання кексів.
2. Випікати в духовці при 200 градусах 40 хвилин.
Мафіни з лимонною цедрою
Складові
Пшеничне борошно 2 склянки
Цукор ½ склянки
Розпушувач 3 чайні ложки
Сіль ½ чайної ложки
Лимонна цедра 1 столова ложка
Молоко ¾ склянки
Куряче яйце (велике) 1 штука
Рослинна олія 0,3 склянки
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть форму для мафінів маслом або покладіть в кожен отвір паперову формочку.
2. У мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і лимонну цедру.
3. В іншій мисці злегка збийте яйце з молоком і олією.
4. З’єднайте обидві суміші і добре перемішайте (тісто вийде трохи грудкувате).
5. Наповніть формочки на дві третини тестом і випікайте 20-25 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
6. Залиште в формі на 1 хвилину, потім перекладіть на блюдо.
Сирні маффіни
Складові
Пшеничне борошно 200 г
М’який сир 200 г
Вершкове масло 150 г
Цукор 200 г
Розпушувач 1 чайна ложка
Яйце куряче 3 штуки
Інструкція приготування 1 годину
1. Яйця збиваємо з цукром, потім туди по черзі додаємо розпушувач, масло, потім, продовжуючи збивати, додаємо сир. Додаємо борошно. Отриманою сумішшю заповнюємо формочки. Запікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 10-15.
2. Для прикраси, можна використовувати будь-які фрукти, вершки. У моєму випадку це була глазур і цукрова пудра з малиною.
Порада
Кількість інгредієнтів вказана для приготування 21 штуки висотою 3 см.
Шоколадні мафіни з шоколадом і горішками
Складові
Яйце куряче 3 штуки
Пшеничне борошно 200 г
Цукор 100 г
Вершкове масло 100 г
Розпушувач 2 чайні ложки
Какао 4 чайні ложки
Шоколад до смаку
Інструкція приготування 1 годину
1. Масло перемішати з цукром (масло не топити, воно само поступово трохи підтане).
2. Додати яйця, перемішати (грудочки будуть — це не страшно).
3. У борошно додати розпушувач і какао і перемішати з усім.
4. Порубить одну шоколадку, кожну пліточку на 4 частини і додати в отримане тісто.
5. Якщо хто хоче, то тут саме час додати горішки (фундук), на око.
6. Розлити по формах (я в формочки заштовхала пергаментний папір, нарізану квадратиками, щоб маффіни було легко витягувати, і взагалі так красиво).
7. Випікати в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Розтопити другу шоколадку на водяній бані і прикрасити зверху.
9. Третю шоколадку (не всю, залишається зайве) натерти в стружку і посипати маффіни.
Мафіни з яблуками
Складові
Яблуко 2 штуки
Пшеничне борошно 300 г
Тростинний цукор 100 г
Розпушувач 2 чайні ложки
Сіль за смаком
Кефір 225 мл
Сода 1 чайна ложка
Рослинна олія 60 мл
Кедрові горіхи 100 г
Яйце куряче 1 штука
Мелена кориця 1 чайна ложка
Інструкція приготування 45 хвилин
1. Нагріти духовку до 200 градусів.
2. Змішати в мисці борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль. В іншій мисці змішати кефір з олією і яйцем.
3. Змішати борошно з сумішшю з кефіру.
4. Яблука очистити від шкірки, нарізати кубиками.
5. Додати в суміш яблука і горіхи.
6. Викласти отриману суміш у форми для кексів, посипати корицею і цукровою пудрою.
7. Випікати 25 хвилин.
Порада
Яблука можна замінити родзинками