Рецепт Кокосово-мигдальні маффіни
Содержание
Рецепт Кокосово-мигдальні маффіни
Складові
Пшеничне борошно 1,5 склянки
Солодка кокосова стружка 100 г
Цукор ½ склянки
Смажений мигдаль 40 г
Розпушувач 1,5 чайні ложки
Цедра апельсина ¾ чайної ложки
Сіль ¼ чайної ложки
Сода ½ чайної ложки
Вершкове масло 50 г
Яйце куряче 2 штуки
Кокосове молоко ¾ склянки
Ванільний екстракт 1 чайна ложка
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть маслом 12 форм для маффінів.
2. Змішайте борошно, кокос, цукор, злегка подрібнений мигдаль, розпушувач, цедру, соду і сіль. В іншій мисці змішайте кокосове молоко, яйця, розм’якшене вершкове масло і ваніль. З’єднайте обидві суміші і добре перемішайте.
3. Розкладіть тісто по приготованим формам і випікайте до готовності приблизно 15 хвилин. Перекладіть на блюдо і охолодіть.
Апельсинові маффіни
Складові
Пшеничне борошно 2 склянки
Цукор ½ склянки
Розпушувач 3 чайні ложки
Сіль ½ чайної ложки
Апельсиновий сік ¾ склянки
Куряче яйце (велике) 1 штука
Рослинна олія 0,3 склянки
Цедра апельсина 1 столова ложка
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть форму для мафінів маслом або покладіть в кожен отвір паперову формочку.
2. У мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, сіль і апельсинову цедру.
3. В іншій мисці злегка збийте яйце з апельсиновим соком і рослинним маслом.
4. З’єднайте обидві суміші і добре перемішайте.
5. Наповніть формочки на дві третини тестом і випікайте 20-25 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
6. Залиште в формі на 1 хвилину, потім перекладіть на блюдо.
Шоколадно-кавові мафіни
Складові
Какао-порошок 0,6 склянки
Пшеничне борошно 1,75 склянки
Коричневий цукор ¾ склянки
Розпушувач 1 чайна ложка
Розчинна еспресо ¾ чайної ложки
Сіль ¾ чайної ложки
Сода 1 чайна ложка
Шоколадні чіпси 1 стакан
Куряче яйце (велике) 2 штуки
Молоко 1 стакан
Ваніль 2 чайні ложки
Оцет 2 чайні ложки
Вершкове масло 120 г
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть маслом форму для мафінів або покладіть в кожен отвір по паперовій формочке.
2. У мисці змішайте какао, борошно, цукор, розпушувач, кава, соду, сіль і шоколадні чіпси.
3. В іншій мисці збийте яйця, молоко, ваніль і оцет. Додайте сухі інгредієнти і розм’якшене вершкове масло. Добре все перемішайте.
4. Розкладіть тісто по формах і випікайте 20-25 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
5. Охолодіть у формі 5 хвилин і перекладіть на блюдо на 15 хвилин. Потім подавайте.
Вівсяні маффіни з гарбузом, горіхами і прянощами
Складові
Оливкова олія 2 столові ложки
Вівсяне борошно 230 г
Цукор 70 г
Мед 2 столові ложки
Розпушувач 2 чайні ложки
Гарбуз 300 г
Яблуко 1 штука
Яйце куряче 2 штуки
Товчені волоські горіхи 4 столові ложки
Кориця ½ чайної ложки
Мускатний горіх на кінчику ножа
Імбир ½ чайної ложки
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Гарбуз і яблуко очистити, нарізати кубиками, скласти в каструлю. Відварити до м’якості, пюрировать блендером.
2. Цукор, масло, мед викласти в миску. Додати яйця, злегка збити. Додати гарбузово-яблучне пюре, перемішати.
3. Просіяти борошно, додати розпушувач і прянощі. Замісити некруте тісто. Форму для маффінів змастити маслом або просто вкласти в неї паперові розетки.
4. Розкласти тісто по формах, випікати в духовці 15-20 хвилин при 180 градусах.
Порада
Вівсяну муку ви можете зробити самі. Для цього просто подрібніть вівсяні пластівці в кавомолці.
Мафіни з зернового сиру
Складові
Пшеничне борошно 2 склянки
Розпушувач 2 чайні ложки
Цукор 1 стакан
Зернистий сир 250 г
Молоко 1 стакан
Яйце куряче 2 штуки
Вершкове масло 50 г
сіль щіпка
Шоколад 50 г
Ванільний цукор щіпка
Інструкція приготування 25 хвилин
1. Всі інгредієнти добре перемішати між собою.
2. Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.
3. Після двадцяти хвилин в духовці, вийняла, залишила на столі остуджувати на десять хвилин, після вийняла з формочок.
Порада
Сиру — 250-300 грам.
Сирні маффіни
Складові
Вершкове масло 100 г
Яйце куряче 2 штуки
Пшеничне борошно 1 склянка
Молоко 150 мл
Сир грюйер 150 г
Кріп 1 пучок
Цукор 1 чайна ложка
Сіль ½ чайної ложки
Розпушувач 1 чайна ложка
Інструкція приготування 20 хвилин
1. Яйця збити з цукром і сіллю, додати розм’якшене при кімнатній температурі (НЕ розтоплене!) Вершкове масло і ретельно розмішати.
2. Всипати борошно з розпушувачем, перемішати до однорідної консистенції, влити молоко, знову перемішати.
3. Додати сир і дрібно порубаний кріп.
4. Форми для маффінів змастити маслом і розкласти в них тісто.
5. Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Порада
Для цих маффинов відмінно підходить борошно з твердих сортів пшениці. Сиру можна за бажанням взяти більше, до 200 грам. Так само можна замінити Грюйєр на інший твердий або напівтвердий сир з яскраво вираженим, солонуватий смак.
Бананові мафіни з горіхами
Складові
Маргарин 100 г
Банани 2 штуки
Цукор 150 г
Яйце куряче 2 штуки
Гашене сода 1 чайна ложка
Пшеничне борошно 250 г
Горіхи 300 г
Інструкція приготування 1 годину
1. Почистити банани, розім’яти виделкою.
2. В окремій тарілці маргарин розтерти з цукром, додати яйця, перемішати.
3. Додати до отриманої суміші банани.
4. Додати гашене соду (або 2 чайні ложки розпушувача) і борошно. Замісити не надто густе тісто.
5. Горіхи подрібнити, додати в тісто, перемішати.
6. Змастити маслом формочки, на 2/3 заповнити їх тестом.
7. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 15-20 хвилин.
Порада
Я в половину маффінів додала родзинки, але це вже на ваш розсуд. Енергетична цінність на 100 грам (1 маффин) — 359 ккал.
Мафіни з яблуком і вівсяними пластівцями
Складові
Пшеничне борошно 160 г
Цукор 100 г
Рослинна олія 80 мл
Кефір 250 мл
Вівсяні пластівці 2 склянки
Яйце куряче 1 штука
Яблуко 2,299 штуки
Розпушувач 3 чайні ложки
Інструкція приготування 40 хвилин
1. У велику миску просіяти борошно, додати пластівці, цукор, яблука, натерті на крупній тертці, і розпушувач.
2. В іншій мисці збити яйце з рослинним маслом і кефіром.
3. Акуратно влити отриману суміш в миску з борошном і ретельно перемішати.
4. Викласти тісто в формочки для кексів.
5. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.
Гарбузові мафіни
Складові
Гарбуз 100 г
Сметана 100 г
Яйце куряче 1 штука
Рослинна олія 50 мл
Пшеничне борошно 130 г
Розпушувач 5 г
Цукор 75 г
Горіхи 30 г
Ізюм 30 г
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Змішайте сметану, рослинне масло і яйце (тобто рідкі інгредієнти). Окремо змішати борошно з розпушувачем і цукор.
2. Рідкі інгредієнти змішайте з сухими (тобто зметана суміш відправляється в борошно). Чи не місіть довго, тільки щоб все поєдналося. Горіхи подрібнити, гарбуз натріть на тертці; додайте і горіхи, і гарбуз в тісто. Форми змастіть маслом, викладіть в них тісто, наповнивши на дві третини.
3. Випікайте при 180 градусах близько 25-30 хвилин.
Мафіни з сиром
Складові
Сир 250 г
Часник 2 зубчики
Петрушка за смаком
Пшеничне борошно 400 г
Молоко 1 стакан
Яйце куряче 2 штуки
Вершкове масло 50 г
Цукор 1 чайна ложка
Сіль ½ чайної ложки
Розпушувач 1 чайна ложка
Інструкція приготування 35 хвилин
1. Включити духовку — вона нам потрібна гаряча.
2. Цукор, сіль і розпушувач змішати з борошном, поступово вмішати в цю суміш яйця, молоко і розтоплене вершкове масло. Перемішувати можна злегка, навіть якщо залишаться грудочки — нічого страшного.
3. Сир потрібно натерти на крупній тертці або порізати кубиками, і не весь, залишивши грам 50 на потім, змішати з рештою маси. Додати часник і петрушку, ще раз все перемішати.
4. Форми для випічки слід заповнювати тестом в повному обсязі, на 2/3. Випікати при 180 градусах близько 25 хвилин.
5. Після чого дістати, посипати сиром, що залишився зверху і знову відправити в духовку хвилин на 10, поки сир не розплавиться.