Рагу з гарбуза з овочами
Содержание
Рагу з гарбуза з овочами
Інгредієнти для «Рагу з гарбуза з овочами»:
Гарбуз (Вага вказана для неочищеного гарбуза) — 1500 г
Цукіні — 600 г
Перець солодкий червоний — 1 шт
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Часник — 4 зуб.
Спеції ( італійські, але можна брати прованські трави або будь-яку комбінацію за смаком) — 2 ст. л.
Кумин — 2 ч. Л.
Перець білий — 1 ч. Л.
сіль
цукор
Перець червоний пекучий (сушений перець пластівцями) — 1 ч. Л.
Оливкова олія (я беру оливкову олію для смаження — гарячого віджимання, рафінована, яке не горить — Extra Light Tasting) — 100 мл
Читайте также: Абсцес зуба
Рецепт «Рагу з гарбуза з овочами»:
- Включаємо духовку на 200 градусів Цельсія, а поки вона розігрівається, починаємо займатися овочами. Нарізаємо гарбуз шматочками приблизно 2 на 3 на 1 см
- Цукіні розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо полукружьями близько 1 см завтовшки
- Солодкий перець нарізаємо квадратиком 2 — 3 см
- Цибулю нарізаємо досить великим кубиком — 0.5 — 1 см. Але якщо хтось не любить смажену цибулю — можна нарізати дрібніше і готувати цибулю довше — щоб він став непомітний
- Часник нарубают дрібно
- Готуємо соус. Змішуємо оливкову олію, часник, італійські трави, кумін і білий перець. Солимо і додаємо цукор за смаком.
- Викладаємо гарбуз на деко, вистелений пекарської папером. Бажано укласти гарбуз у один шар. За допомогою пензлика промазуємо все шматочки соусом — так, щоб він покрив їх з усіх боків. Ставимо в духовку на 30 — 40 хвилин. Для кожної духовки час може відрізнятися, тому після закінчення хвилин 25 треба перевіряти готовність ножем. Я зазвичай намагаюся зловити момент, коли гарбуз вже не хрумтить, але ще і не розвалюється
- На другий лист, покритий пекарської папером викладаємо цукіні і теж промазуємо соусом з допомогою пензлика. Ставимо в духовку на 20 — 25 хвилин і теж під кінець перевіряємо готовність ножем — щоб не переготовіть. Цукіні повинні залишитися трохи з сирінкой
- На третій лист, трохи менше — теж покритий пекарської папером, викладаємо солодкий перець і теж промазуємо соусом з допомогою пензлика. Ставимо в духовку на хвилин 20. Перець готується швидше за всіх інших інгредієнтів, тому треба зловити момент коли він вже подвял, але ще з сирінкой
- Поки овочі запікаються, пасеруємо цибулю з пекучим перцем на оливковій олії. Я не дуже довго пасерую цибулю, але якщо Ви не любите смажену цибулю, то можна пасерувати його довше і навіть підливати води і давати їй випаровуватися кілька разів. Тоді лук «розчиниться» у інших інгредієнтах і не буде помітний.
- У міру готовності овочів, викладаємо їх в каструлю або миску. Заливаємо залишками соусу і перемішуємо. Рагу готове.
- Подаємо окремо, як теплий салат / закуску або як гарнір. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеве рагу )