Рецепт Варення з білої акації
Содержание
Рецепт Варення з білої акації
Інгредієнти для «Варення з білої акації»:
Квітки (білої акації) — 400 г
Цукор — 1 кг
Вода — 1 л
Сік лимонний — 2 ст. л.
Кислота лимонна — 0.5 ч. Л.
Пектин (Квіттін ) — 1 пакет.
Час приготування: 120 хвилин
Рецепт «Варення з білої акації»:
- Грона повинні бути молоді, соковиті, на гілочках без листя.
- Квіточки обірвати з гілочок, залити холодною водою, в якій розчинити лимонну кислоту. Добре промити квіти і потім цю воду злити.
- Зварити цукровий сироп з 1 літра води і 1 кілограма цукру. Сироп повинен бути густим, добре тримати «краплю». Потім в гарячий сироп опустити квітки акації, дати закипіти, зменшити вогонь і варити помішуючи і знімаючи піну 20 хвилин.
- Потім варення залишити на добу, щоб квітки дуже добре наситилися сиропом. На наступний день варення уварювали на повільному вогні протягом години.
- Акація дає багато соку і щоб варення зробити густышим — додамо Квіттін ( Використовуйте його виходячи з інструкції на упаковці )
- Разом з Квіттіном додайте в варення лимонний сік. Готове варення набуває красивого карамельний колір, стає густим. Баночки для варення треба простерилізувати, гаряче варення розлити по банках і закатати.
- Варення з білої акації солодке з легкою кислинкою, яку дає йому лимонний сік. І шалено ароматне!
По теме: ( из рубрики Консервація )