2926 Рецепт Варення з лука і перцю чилі

Рецепт Варення з лука і перцю чилі


Рецепт Варення з лука і перцю чилі

Інгредієнти для «Варення з лука і перцю чилі»:

Лук червоний (очищений) — 1400 г
Перець чилі (довжиною 15 см.) — 2 шт
Масло рослинне (без запаху) — 50 мл
Коріандр (мелений) — 1 ч. Л.
Перець чорний (мелений) — 2 пучкою.
Чебрець — 1/2 ч. Л.
Гвоздика (мелена) — 1 пучку.
Вино червоне напівсолодке — 150 мл
Пектин (Квіттін ) — 1 пакет.
Цукор — 250 г

Рецепт «Варення з лука і перцю чилі»:

  1. Лук очистити і порізати кільцями чверть не надто тонко. Перець чилі почистити від насіння і нутрощів і нарізати дрібно.
  2. У сотейник налити 50 мл олії, додати приправи: коріандр, чебрець, чорний мелений перець, прогріти пару хвилин. У прогріте масло зі спеціями додати нарізану цибулю і перець чилі.
  3. Обсмажувати на досить сильному вогні протягом 10 хвилин постійно помішуючи, поки цибуля дещо не упариться. Не допускайте пригорання, цибуля має осісти, але не в якому разі не зажаритися. Далі додайте 150 мл червоного вина, 100 г цукру і дрібку меленої гвоздики, доведіть масу до кипіння, зменшіть вогонь до тихого, накрийте сотейник кришкою і тушкуйте цибулю 15 хвилин періодично перемішуючи. Через 15 хвилин зніміть кришку і продовжуйте гасити лук до випаровування рідини ще хвилин 15-20.
  4. Коли рідина практично випарується додайте до цибулі пакетик квіттіна, перемішайте масу і прогрійте її 5 хвилин.
  5. Потім додайте решту 150 гр цукру, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин. Продегустуйте варення на баланс спецій.
  6. Варення розкласти по стерилізованим банкам і закупорити гарячими кришками. Залишити остигати не перегортаючи. На наступний день варення настоїться і придбає більш гармонійний смак, а смак перцю пом’якшиться. Із вказаної кількості виходить близько 1 літра варення.
    Приємного апетиту і захоплюючих кулінарних фантазій!
Читайте ще:  Рецепт Зелень в маслі
По теме: ( из рубрики Консервація )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top