Рецепт Картопляний хліб для пастуха
Содержание
Рецепт Картопляний хліб для пастуха
Інгредієнти для «Картопляний хліб для пастуха»:
Картопля (чистої ваги) — 700 г
Молоко — 500 мл
Шинка (можна замінити на варену ковбасу) — 250 г
Сіль — 1,5 ч. Л.
Кмин (мелений) — 1 ч. Л.
Борошно пшеничне / Борошно — 500 г
Дріжджі — 7 г
Яйце куряче — 2 шт
Часник — 2 зуб.
Майоран — 1 ч. Л.
Рецепт «Картопляний хліб для пастуха»:
- Картоплю помити, почистити і натерти на середній тертці. Нам необхідно 700 гр тертої картоплі
- З картоплі віджати воду. Я викладаю картоплю на друшляк і за допомогою руки отжимаю воду з картоплі.
- Віджату картоплю розділити на дві частини.
- До однієї частини додати молоко і поварити після закипання 5 хвилин. Зняти з вогню і залишити остигати до кімнатної температури.
- Шинку або варену ковбасу дрібно нарізати.
- До другої частини картоплі додати нарізану шинку. Яйця, сіль, майоран і кмин. Перемішати ложкою. Додати пропущений через прес часник.
- Додати тепле молоко з картоплею.
- Змішати борошно і дріжджі. Додати до картопляної маси. Додаємо частинами і вимішуємо тісто.
- Миску з тістом закрити харчовою плівкою або кришкою. Залишити підходити в теплому місці.
- Форму 35х25 добре змастити соняшниковий маслом.
- Викладаємо тісто у форму. Випікаємо в розігрітій духовці при 170гр 60 хвилин. Готовність перевірити лучиною. Скоринка повинна добре зарум’яниться
- Хліб повністю остудити на решітці. Нарізаємо на шматочки і … відчуваємо себе серед лугів і полів пастухом!
По теме: ( из рубрики Рецепти Хліба )