3220 Рецепт Хліб з гарбузом

Рецепт Хліб з гарбузом


Рецепт Хліб з гарбузом

Інгредієнти для «Хліб з гарбузом»:

Вода (тепла) — 250 мл
Дріжджі (сирі) — 5 г
Сіль — 1.5 ч. л.
Гарбуз (тертий) — 150 г
Борошно пшеничне / Борошно — 500 г
Масло рослинне (для змащування форми)

Рецепт «Хліб з гарбузом»:

Сьогодні печемо хліб з гарбузом, вітаміни ніколи нам не завадять. У каструлю наливаємо теплу воду, додаємо натертий на дрібній тертці гарбуз, дріжджі, сіль і все перемішуємо, до розчинення дріжджів і солі.

Додаємо борошно і ложкою все перемішуємо, тісто має бути густіше, ніж на оладки, але пожиже пиріжкового. Це я пишу для орієнтиру, так як мука різна і може комусь потрібно буде її мало не досипати, а комусь трохи додати. Накриваємо каструлю з тістом харчовою плівкою і ставимо на 1.5-2 години в тепле місце для підняття.

Наше тісто збільшилося в об’ємі.

Викладаємо тісто на стіл присипаний борошном, зверху теж присипати борошном, щоб не прилипало до рук. Трохи розрівняти його руками в прямокутник.

І складаємо конвертом, спочатку з боків,

Потім верх і низ.

Форму змащуємо олією, викладаємо тісто у форму швом вниз. Можна просто скачати рулетом, кінці підвернути, і також швом вниз.

Форму ставимо в тепле місце, прикривши рушником, і чекаємо, коли наше тісто підніметься, це приблизно ще годину.

Тісто добре піднялося, ставимо його в духовку (у мене газова), температура 250-270 градусів, на дно духовки поміщаємо невелике деко або залізну чашку, наливаємо в неї грам 50 гарячої води, щоб створити ефект пара.

Печемо близько 1 години, до красивої, хрусткої скоринки. Викладаємо хліб на рушник або на решітку і чекаємо, коли охолоне.

Читайте ще:  Рецепт Хліб з гречаними і вівсяними пластівцями

І ось результат нашої праці, ароматний, м’якенький, смачненький, вітамінний. Подаємо до столу і їмо з чим тільки душа забажає, і шлунок теж.

Смачного!

По теме: ( из рубрики Рецепти Хліба )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top