Рецепт Курка з гарбузом в молочному соусі
Содержание
Рецепт Курка з гарбузом в молочному соусі
Інгредієнти для «Курка з гарбузом в молочному соусі»:
Курка (або будь-які її частини) — 1200 г
Гарбуз (м’якоть) — 800 г
Молоко — 200 мл
Цибуля ріпчаста (велика головка) — 1 шт
Сіль за смаком
Перець чорний — за смаком
Кориця
Горіх мускатний
Олія — 3 ст. л.
Часник (за бажанням) — 2 зуб.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 8
Рецепт «Курка з гарбузом в молочному соусі»:
- Курку вимити і розрізати на порційні шматки. (У мене в цей раз тільки гомілки) Розігріти в сковороді 1 ст. л. масла і обсмажити курку з усіх боків, 8-10 хв. Посолити, поперчити
- Перекладаємо курку в каструлю (або в глибоку форму для запікання)
- Гарбуз нарізаємо невеликими кубиками
- Лук очистити, нарізати півкільцями і обсмажити в чистій сковороді в маслі, що залишилося, 5 хв.
- Додаємо до цибулі гарбуз, обсмажуємо 6 хвилин
- Вливаємо молоко, доводимо до кипіння, додаємо корицю з мускатним горіхом, солимо за смаком
- Тушкуємо хвилин 5, соус у нас трохи зварився, за бажанням додаємо часник в кінці, він додасть контраст страві
- Викласти овочі у каструлю з куркою, перемішати,
- Накрити і поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 20 хв.,
- Я ще в кінці на кілька хвилин відкриваю, до легкої золотої скоринки
- Страва готова, смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Птиці )