Рецепт Шоколадно-горіхові тістечка
Содержание
Рецепт Шоколадно-горіхові тістечка
Інгредієнти для «Шоколадно-горіхові тістечка»:
Тісто
Яйце куряче — 3 шт
Масло вершкове — 100 г
Йогурт — 150 мл
Вода (гаряча) — 100 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 200 г
Горіхи волоські ((мелені) + на прикрасу) — 100 г
Екстракт (ванілі) — 1 ч. Л.
Какао-порошок (+ на прикрасу) — 20 г
Цукор (можна менше!) — 200 г
Сіль — 0,25 ч. Л.
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Сода — 1 ч. Л.
Крем
Рікотта — 250 г
Вершки (від 33%) — 250 мл
Мед — 50 г
Цукрова пудра — 50 г
Сік лимонний — 1 ч. Л.
Желатин (лист або 3-5 грам порошкового) — 1 шт
Молоко — 3 ст. л.
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 10
Рецепт «Шоколадно-горіхові тістечка»:
- Змішати сухі компоненти: борошно, горіхи (мелені), сіль, какао, розпушувач і соду.
- Масло розтопити і охолодити, змішати з жовтками, йогуртом і екстрактом ванілі.
- З’єднати «суху» і «рідкі» частини.
- Влити гарячу воду (в рецепті температура не була вказана, я довела до кипіння, вилила в мірну склянку, потім — в тісто) і розмішати.
- Білки збити з цукром (я додала 170 грам) до м’яких піків і ввести в тісто складуючими рухами.
- Вилити тісто на деко, застелене папером для випічки і розрівняти.
- Випікати до сухої зубочистки при 180-200 градусах. У мене пішло 20 хвилин.
- Готуємо крем. Желатин замочити в крижаній воді.
- Змішати сир, мед і лимонний сік.
- Збити вершки з цукровою пудрою.
- Об’єднати сирну масу з вершками. Молоко підігріти (не кип’ятити !!!) і розчинити в ньому віджатий лист желатину. Ввести в крем. Акуратно перемішати.
- Корж розрізати на 2 частини. Нанести половину крему на одну частину, нанести крем і накрити другою половиною. Покрити кремом. Відправити в холодильник.
- Нарізати на прямокутні шматочки і прикрасити меленим горіхом і какао.
По теме: ( из рубрики Рецепти Тістечка )