7885 Рецепт Домашній хліб з цільнозернового борошна

Рецепт Домашній хліб з цільнозернового борошна


Рецепт Домашній хліб з цільнозернового борошна

ПРИГОТУВАННЯ
1 год+1 год 20 хв на підняття тіста

ПОРЦІЇ
6

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

10 г пресованих дріжджів
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
260 мл теплої води
400 г просіяного цільнозернового борошна+10 г для посипки
50 мл рослинної олії
20 г гарбузового насіння

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. У велику суху миску викладіть 10 г дріжджів, 1 ч. л. цукру, 260 мл теплої води та перемішайте.
  2. Додайте до опари 400 г просіяного цільнозернового борошна, 1 ч. л. солі та замісіть тісто. Накрийте миску харчовою плівкою або чистим рушником та залиште підходити на 30 хв в теплому місці.
  3. Через 30 хв обімніть тісто руками, знову накрийте та залиште відпочивати ще на 20 хв.
  4. Змастіть руки рослинною олією. Витягніть тісто з миски, викладіть на робочу поверхню та розтягніть його у прямокутник, складіть у двоє та поверніть назад в миску, відпочивати ще 20 хв. Це робиться для того, щоб запустити другий процес бродіння та зміцнити глютенову сітку.
  5. Знову дістаньте тісто з миски, розтягніть у прямокутник, складіть в кілька разів та сформуйте з нього круглу або овальну хлібину. За допомогою кулінарного пензлика, змастіть хліб водою та присипте зверху 20 г насіння.
  6. Викладіть хліб на застелене пергаментом деко, накрийте рушником та залиште постояти ще 40 хв. Випікайте хліб 40 хв за температури 180 градусів.
Читайте ще:  Фокачча
По теме: ( из рубрики Рецепти Хліба )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top