Рецепт Домашній хліб з цільнозернового борошна
Рецепт Домашній хліб з цільнозернового борошна
ПРИГОТУВАННЯ
1 год+1 год 20 хв на підняття тіста
ПОРЦІЇ
6
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
10 г пресованих дріжджів
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
260 мл теплої води
400 г просіяного цільнозернового борошна+10 г для посипки
50 мл рослинної олії
20 г гарбузового насіння
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- У велику суху миску викладіть 10 г дріжджів, 1 ч. л. цукру, 260 мл теплої води та перемішайте.
- Додайте до опари 400 г просіяного цільнозернового борошна, 1 ч. л. солі та замісіть тісто. Накрийте миску харчовою плівкою або чистим рушником та залиште підходити на 30 хв в теплому місці.
- Через 30 хв обімніть тісто руками, знову накрийте та залиште відпочивати ще на 20 хв.
- Змастіть руки рослинною олією. Витягніть тісто з миски, викладіть на робочу поверхню та розтягніть його у прямокутник, складіть у двоє та поверніть назад в миску, відпочивати ще 20 хв. Це робиться для того, щоб запустити другий процес бродіння та зміцнити глютенову сітку.
- Знову дістаньте тісто з миски, розтягніть у прямокутник, складіть в кілька разів та сформуйте з нього круглу або овальну хлібину. За допомогою кулінарного пензлика, змастіть хліб водою та присипте зверху 20 г насіння.
- Викладіть хліб на застелене пергаментом деко, накрийте рушником та залиште постояти ще 40 хв. Випікайте хліб 40 хв за температури 180 градусів.
По теме: ( из рубрики Рецепти Хліба )