Рецепт Молочний хліб
Рецепт Молочний хліб
Якщо дріжджове тісто зробити не на воді, а на молоці, та ще й додати в нього трохи вершкового масла — хлібець вийде ніжнішим, дрібнопористим, з відтінком вершкового смаку. Зарум’янемо його в духовці як слід!
Продукти
Молоко (тепле) – 120 мл
Олія вершкове (розм’якшене) — 20 г
Борошно (переважно хлібопекарське) — 260 г (2 склянки ємністю 200 мл)
Дріжджі сухі — 2 г
Цукор — 12-13 г
Сіль — 5 г
Покроковий рецепт
- Готуємо продукти.
Олію заздалегідь дістаємо з холоду. - Борошно просіюємо в миску. Додаємо дріжджі, сіль та цукор. Перемішуємо.
- Молоко нагріваємо до 36-40 градусів і вливаємо в борошняну масу. Додаємо розм’якшене масло.
- Замішуємо тісто — воно вийде м’яке та пластичне.
Накриваємо тісто плівкою або пакетом і залишаємо на годину-півтори в теплі. - Викладаємо тісто, що підійшло, на стіл і обминаємо.
- Форму для запікання або лист застилаємо пергаментом.
Тісто підкочуємо в кульку і викладаємо у форму або на деко. - Накриваємо та залишаємо в теплі на 40 хвилин.
До кінця цього часу розігріваємо духовку до 220 градусів. - Відправляємо хліб, що підійшов, в розігріту до 220 градусів духовку хвилин на 25-30. На час випічки можна помістити в духовку ємність із окропом — тоді хліб вийде більш вологим.
- Молочний хліб готовий. Вживати хліб краще остиглим.
По теме: ( из рубрики Рецепти Хліба )