7845 Рецепт Молочний хліб

Рецепт Молочний хліб


Рецепт Молочний хліб

Якщо дріжджове тісто зробити не на воді, а на молоці, та ще й додати в нього трохи вершкового масла — хлібець вийде ніжнішим, дрібнопористим, з відтінком вершкового смаку. Зарум’янемо його в духовці як слід!

Продукти

Молоко (тепле) – 120 мл
Олія вершкове (розм’якшене) — 20 г
Борошно (переважно хлібопекарське) — 260 г (2 склянки ємністю 200 мл)
Дріжджі сухі — 2 г
Цукор — 12-13 г
Сіль — 5 г

Покроковий рецепт

  1. Готуємо продукти.
    Олію заздалегідь дістаємо з холоду.
  2. Борошно просіюємо в миску. Додаємо дріжджі, сіль та цукор. Перемішуємо.
  3. Молоко нагріваємо до 36-40 градусів і вливаємо в борошняну масу. Додаємо розм’якшене масло.
  4. Замішуємо тісто — воно вийде м’яке та пластичне.
    Накриваємо тісто плівкою або пакетом і залишаємо на годину-півтори в теплі.
  5. Викладаємо тісто, що підійшло, на стіл і обминаємо.
  6. Форму для запікання або лист застилаємо пергаментом.
    Тісто підкочуємо в кульку і викладаємо у форму або на деко.
  7. Накриваємо та залишаємо в теплі на 40 хвилин.
    До кінця цього часу розігріваємо духовку до 220 градусів.
  8. Відправляємо хліб, що підійшов, в розігріту до 220 градусів духовку хвилин на 25-30. На час випічки можна помістити в духовку ємність із окропом — тоді хліб вийде більш вологим.
  9. Молочний хліб готовий. Вживати хліб краще остиглим.
Читайте ще:  Рецепт Хліб з гречаними і вівсяними пластівцями
По теме: ( из рубрики Рецепти Хліба )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top