Рецепт Творожний десерт «Журавлина з шоколадом»
Содержание
Рецепт Творожний десерт «Журавлина з шоколадом»
Інгредієнти для «Творожний десерт» Журавлина з шоколадом «»:
Творог — 400 г
Сливки (10%) — 200 мл
Желатин — 20 г
Цукор — 150 г
Какао-порошок — 2 ст. л.
Журавлина (в’ялена) — 50 г
Ванільний цукор — 1 пакет.
Посипка кондитерська
Вода (для замочування желатину) — 100 мл
Кількість порцій: 4
Рецепт «Творожний десерт» Журавлина з шоколадом «»:
- Беремо не сухий пастоподібний творог, у мене 9%, додаємо вершки, цукор і ванілін.Все ретельно пробиваємо блендером до однорідного стану.
- Желатин заливаємо водою відповідно до інструкції. Нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення желатину, але не кип’ятимо.
- Даємо розчину желатину трохи охолонути і виливаємо в сирну масу, перемішуємо.
- В’ялену журавлину заливаємо на 5 хвилин окропом.
- Від загальної творожно-желейної маси беремо приблизно п’яту частину, додаємо в неї какао-порошок. Перемішуємо.
- Беремо форму, в даному випадку десерт красиво буде дивитися в формі з кільцем посередині. Наливаємо в форму половину творожно-желейної маси. Зверху рівномірно кладемо замоченную журавлину.
- Заливаємо зверху залишками творожно-желейної маси.
- Беремо кондитерський мішок (пакет), вставляємо будь-яку насадку діаметром 5-10 мм. Кладемо в мішок шоколадну творожно-желейну масу.
- Опускаємо кінець насадки приблизно на 1 см в творожну масу у формі, і по колу видавлюємо всередину шоколадну масу. Постарайтеся не заходити глибоко, щоб шоколадна маса була вся, як би всередині.
- Ставимо форму з десертом в холодильник мінімум на 3 години для повного застигання.
- Після застигання форму з десертом опускаємо на 5 секунд в гарячу воду, перевертаємо десерт на блюдо, прикрашаємо посипаннями. При подачі нарізаємо десерт гострим ножем. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Тістечка )