Рецепт Кокосовик з творогом майже по-карельські
Содержание
Рецепт Кокосовик з творогом майже по-карельські
Інгредієнти для «Кокосовик з творогом майже по-карельські»:
Творог
Молоко — 1 л
Закваска (бактеріальна закваска ) — 1 пакет.
Ряжанка
Молоко — 1 л
Закваска (бактеріальна закваска ) — 1 пакет.
Кокосовік майже по карельські
Борошно пшеничне / Борошно (для коржів) — 80 г
Вода (для коржів) — 50 мл
Ряжанка (для коржів + 4 ст.л для начинки) — 10 г
Сіль (для коржів і для начинки) — за смаком
Масло вершкове (для коржів 5 г + 10 г для начинки + за смаком для змащування коржів і млинців) — 15 г
Пластівці вівсяні (для начинки, замість пластівців можна взяти толокно) — 30 г
Творог (для начинки) — 60 г
Цукор (для начинки) — 1 ч. Л.
Млинець (млинці можна робити з будь-якого рецепту (у мене пісні, вода, борошно, сіль, цукор)) — 2 шт
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 2
Рецепт «Кокосовик з творогом майже по-карельські»:
- Творог.
Літр молока кімнатної температури наллємо в стерилізований стакан, додамо один пакет закваски і розмішаємо до повного його розчинення чистою, сухою ложкою, хвилини 2-3. Щільно закриємо кришкою. - Поставимо склянку з молоком в термос-йогуртницю, в якому налита кипляча вода і закриємо кришкою. Залишимо в теплому місці на 6-10 годин.
- Готову масу розрізаємо чистим, сухим ножем на квадрати і поставимо на водяну баню. Коли маса почне відділятися від стінок і згортатися, процідити через щільну тканину.
Отримаємо 200 грам творогу. - Ряжанка.
Для приготування ряжанки літр топленого молока наливаємо в чистий стерилізований стакан, додаємо туди один порошок закваски для ряжанки і чистою, сухою ложкою перемішуємо до повного його розчинення, хвилини 2-3. - Ставимо стакан з молоком в термос-йогуртницю, наповнений до відмітки, киплячою водою і закриваємо кришкою.
- Ми залишаємо в теплому місці на 6-10 годин.
Виходить незвичайно смачна, густа, ароматна ряжанка. - Кокосовік З творогом
Для цього рецепта потрібні два тонких млинчика. Можна їх зробити з будь-якого рецепту, я спекла пісні, на воді + борошно, сіль, цукор, рослинна олія. - Замісити густе тісто для нашого коржика. Змішаємо пшеничне борошно, ряжанку, воду, сіль і масло вершкове розтоплене. Якщо борошна мало, то помаленьку додаємо, щоб тісто не липло до рук.
- Вівсянку піджаримо на сухій сковороді до потемніння і в кавомолці перемелемо. Можна взяти готове толокно.
- У підготовлену вівсянку викладемо творог, масло вершкове розтоплене, сіль, цукор і розмішуючи, по ложці додаючи ряжанку.
- Розкачуємо нашу корж товщиною 2 мм, змажемо розтопленим вершковим маслом. На корж кладемо млинець, змащуємо і його вершковим маслом, на нього начинку, зверху другий млинець і змащуємо маслом.
- Млинці з начинкою складаємо навпіл.
- Накриваємо коржем і защипніть. Можна змастити яйцем або солодкою водою, я змастила содової водою.
- Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин до рум’янцю. Якщо мало часу, то додайте п’ять або десять хвилин. У всіх духовки різні, дивіться по роботі своїй духовці, але щоб не пересушити кокосовік.