2752 Млинцева запіканка з лівером і цибулею

Млинцева запіканка з лівером і цибулею


Млинцева запіканка з лівером і цибулею

Інгредієнти для «Млинцева запіканка з лівером і цибулею»:

млинці

Кефір — 250 мл
Яйце куряче — 1 шт
Дріжджі (сухі ) — 1 ч. Л.
Цукор — 1 ч. Л.
Сіль — 1/2 ч. Л.
Борошно пшеничне — 150 г
Молоко — 100 мл
Олія — ​​2 ст. л.

Читайте также: Порода свиней Миргородська

начинка

Лівер (відварений) — 200 г
Лук-шалот — 5 шт
Морква — 1 шт
Олія — ​​2 ст. л.
Сливки (20%) — 100 мл
Масло вершкове — 30 г
Сіль (за смаком) — 1 ч. Л.
Перець чорний (за смаком) — 1 пучку.
Сир твердий — 40 г

карамелізована цибуля

Лук-шалот — 10 шт
Олія — ​​2 ст. л.
Соєвий соус (солодкий) — 2 ст. л.
Бальзамик — 1 ст. л.

Рецепт «Млинцева запіканка з лівером і цибулею»:

  1. У теплий кефір додаємо цукор, сіль і дріжджі. Добре перемішуємо, залишаємо на пару хвилин.
  2. Потім додаємо яйце і борошно, збиваємо вінчиком до однорідності, а потім тісто розводимо молоком до млинцевій консистенції. Ми залишаємо на п’ять хвилин, додаємо масло і перемішуємо.
  3. Печемо млинці. Відразу я змастила сковороду маслом, а потім вже не стала, адже ми додавали масло в тісто. Наші млинці готові.
  4. Ріжемо дрібно цибулю і трьом моркву на дрібній тертці. Якщо у вас немає цибулі шалот, використовуйте звичайний, ріпчаста.
  5. На сковороді розігріваємо олію і відправляємо в неї цибулю і моркву. Доводимо до прозорості.
  6. Відправляємо до овочів попередньо зварений і мелений лівер і додаємо вершки і масло вершкове. Тушкуємо під кришкою кілька хвилин. Солимо і перчимо до смаку.
  7. Замість ліверу можна використовувати простий фарш, але мені подобається саме з лівером. Виходить більш повітряна і ніжна начинка з відварених легенів. Коли начинка злегка охолоне, потремо в неї сир і ретельно перемішати.
  8. Прямокутну форму для випічки я змастила олією. Тепер укладаємо в неї млинці по колу, так щоб краї звисали. Форму вибирайте на ваш смак, моя невеликого розміру з вогнетривкого скла.
  9. В серединку обов’язково потрібно покласти млинець, щоб не було зазорів. Викладаємо половину начинки.
  10. Накриваємо двома млинцями шар. Викладаємо решту начинку і знову два млинчика.
  11. Потім загинаємо всередину краю і знову млинець зверху. Змащуємо вершковим маслом і відправляємо хвилин на 15-20 в духовку при 180С.
  12. Поки наша запіканка в духовці, приготуємо цибулю. Я взяла близько 10 штучок дрібного лука шалот. Розумію, що не у всіх він є, тому можете взяти інші сорти цибулі, але бажано звичайно саме шалот, смачніше ніж з ним не вийде.
  13. Розрізаємо цибулю на чотири частини і відправляємо на сковороду з розігрітим маслом. Ложкою не заважаю, просто перекидаю саму сковорідку, щоб цибуля зберігав свою цілісність.
  14. Коли віна стане золотистою, вливаю соєвий соус, прекрасно підійде як теріякі, так і солодкий соус. Додаємо бальзамик, у мене густий, домашній. Якщо ваш бальзамик не дуже хорошої якості, тоді можна додати трохи цукру або меду. За допомогою ручки провертає сковороду, мішаємо цибулю в соусі з усіх боків. Коли рідина випарується і цибуля стане карамельний і блискучий, вимкнути сковороду і залишити до охолодження.
  15. Перевертаємо нашу запіканку на блюдо, зверху викладаємо карамелізований лук і подаємо до столу. Дуже ніжно, смачно і соковито!
    А такий цибулька підходить як закуска до м’яса, добавка до паштету і прекрасно замінює звичний усіма лимон до келиха коняька. Смачного!
Читайте ще:  Сирники з курагою
По теме: ( из рубрики Рецепти Млинців )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top